Najbolji saveti za povećanje samopouzdanja

Samopouzdanje nije nešto što se dešava preko noći. Čak i oni koji kažu da ga imaju, znaju da se na njemu radi mesecima, nekad i godinama. Ovo je par saveta koji će ti pomoći da povećaš samopouzdanje što je lakše moguće.

Prihvati komplimente

Kada ti neko udeli kompliment sledeći put, prihvati ga oberučke i zahvali se. Nemoj da se snižavaš i sputavaš!

Nađi pravu ekipu

Okruži se ljudima koji će ti biti podrška u svakom trenutku. Bolje je da imaš nekoliko prijatelja koji će ti dizati raspoloženje, nego brdo lažnih i ispraznih zbog kojih ćeš se osećati loše.

Nauči nešto novo

Nova znanja i iskustva pomoći će ti da se osećaš bolje, čak iako ti ta stvar zvuči sasvim nebitno. Na kraju krajeva, bolje ćeš se osećati ako danas znaš više nego juče.

Izađi napolje

Ima nečeg moćnog u načinu na koji nas priroda “leči” – raspoloženje se prosto podigne kad god boraviš napolju. Kratka šetnja ili uživanje na suncu pomoći će ti da napraviš mentalni reset.

Potapši se po ramenu

Ko će to uraditi, ako nećeš ti?! Kad god uradiš nešto dobro, čestitaj sebi, umesto da to uzmeš zdravo za gotovo. Zastani i reci sebi – ovo je bilo teško, ali svaka čast!

Life Bunny GIF by Chibird - Find & Share on GIPHY

Zapisuj

Iako je termin “dnevnika” pomalo izlizan, ne bi bilo loše da imaš svesku u kojoj zapisuješ svoje misli, uspehe i trikove za podizanje samopouzdanja. Na primer, upiši trenutak na koji si izrazio ponosan/na.

Misli na svoju “mlađu” verziju

Vrati se nekoliko godina u prošlost i porazgovaraj sa onim malim detetom – nije li fascinantno kakva si sada osoba?!

Veruj u sebe

Odaćemo ti malu tajnu: niko nema toliko samopouzdanja koliko ti se čini. Ipak, pomoći će ti ako veruješ u sebe. Glavu gore.

Okruži se lepim rečima

Verujemo da ti je dosta motivacionih poruka, koje svako malo iskaču na instagramu, no neka od njih može zaista da ti pomogne da ti dan bude lepši. Kao što nam reklame ispiraju mozak, pa na kraju kupimo proizvod, ponekad može da pomogne da ispišeš par inspirišućih rečenica u notes ili poster na zidu. Pomoći će ti!

Odaberi štit kakav želiš da nosiš

Ne, ovde ne mislimo da oko sebe treba da podigneš zid – baš suprotno! Nosi garderobu u kojoj se osećaš prijatno, naprskaj omiljeni parfem, ma i nalakiraj nokte u ludu boju ako treba – sve su to elementi koji će pomoći da izgradiš samopouzdanje.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.