10 znakova da ti je neko lažan prijatelj

Nije uvek lako prepoznati lažnog prijatelja. Oni te nekad namerno obmanu ili nose masku ljubaznosti, iza koje se kriju skriveni motivi.

Potpuno je normalno da se prijateljstva menjaju, posebno dok prolaziš kroz različite životne faze. Međutim, ako imaš prijatelja koji konstantno donosi više bola i zbunjenosti nego radosti i podrške, možda je vreme da prekineš to prijateljstvo.

Nije uvek lako prepoznati lažnog prijatelja. Oni te nekad namerno obmanu ili nose masku ljubaznosti, iza koje se kriju skriveni motivi.

„Ljudi nam se mogu približiti iz različitih razloga i s različitim interesima“, nastavlja ona. „Nisu svi koji nam prilaze zaista prijatelji, što znači da nemaju uvek naše najbolje interese u srcu„, objašnjava dr Pauline Yeghnazar Peck, licencirani psiholog.

Raskid prijateljstva je komplikovan i često neprijatan proces. Ovo je 10 znakova da ti je neko lažan prijatelj.

Odsustvo iskrenosti

Lažni prijatelji često izbegavaju duboke i iskrene razgovore. Ako primetiš da se osoba površno ponaša u komunikaciji, možeš razmisliti o razlozima. Možda se oseća nelagodno da podeli svoje prave misli ili se jednostavno ne trudi da te zaista upozna.

Nedoslednost u ponašanju

Ponašanje lažnog prijatelja može biti promenljivo i zavisno od društva. Ako primećuješ da osoba menja svoje stavove ili vrednosti u prisustvu različitih ljudi, to može ukazivati na nedoslednost i potencijalno lažno prijateljstvo.

Nepouzdanost

Pravi prijatelji drže svoja obećanja, ali lažni prijatelji često nisu pouzdani. Ako primetiš da te osoba često izneverava ili ne ispunjava dogovore, razmisli o tome koliko ti je ta osoba zaista posvećena.

Nedostatak podrške

Pravi prijatelji su tu da te podrže u svim fazama života. Ako primetiš da tvoj prijatelj nije srećan zbog tvog uspeha ili te ne podržava u teškim trenucima, možeš početi sumnjati u iskrenost tog prijateljstva.

Tračarenje

Osobe koje često tračare o drugima mogu isto tako govoriti i o tebi iza leđa. Ako primetiš da tvoj prijatelj ima naviku tračarenja, to može biti upozorenje da možda nije iskren i ne želi tvoje najbolje.

Kada je u pitanju lični interes

Lažni prijatelji često biraju društvo na osnovu ličnog interesa. Ako primetiš da tvoj prijatelj ulazi u tvoj život samo kada mu nešto treba, to može biti znak da nije iskren u vezi sa svojim namerama.

Ignorisanje tvojih osećanja

Prijatelji trebaju pokazivati razumevanje i poštovanje prema tvojim osećanjima. Ako primetiš da tvoj prijatelj ne uzima u obzir tvoje emocije ili te ignorše kada izraziš svoje osećaje, to može ukazivati na površnost odnosa.

Konstantno traženje usluga

Lažni prijatelji često dolaze kod tebe samo kada im je potrebna neka usluga. Ako primetiš da te osoba koristi tvoje prijateljstvo kako bi ostvarila neki lični interes, to može biti znak da nije iskrena u svojim namerama.

Sakrivanje informacija

Iskreni prijatelji dele informacije otvoreno i transparentno. Ako primetiš da tvoj prijatelj krije neke informacije ili ne želi da bude potpuno transparentan s tobom, to može biti znak da postoji poteškoća u međusobnom poverenju.

Nedostatak lojalnosti

Prijatelji trebaju biti lojalni i ostajati uz tebe u teškim trenucima. Ako primetiš da tvoj prijatelj nije tu kada ti je najteže, možeš početi sumnjati u dubinu lojalnosti tog prijateljstva.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.