7 rečenica koja ne govoriš roditeljima često – a trebalo bi

Uzimamo roditelje zdravo za gotovo i ponekad zaboravljamo da oni rade određene stvari za naše dobro, čak i kada to ne vidimo na prvi pogled

Kako odrastaš, tako se menja i tvoj odnos sa roditeljima. Iako se možda često svađate i ne slažete se oko nekih stvari, ipak ih voliš. No, da li oni to čuju od tebe dovoljno često?

Bez obzira koliko si trenutno bliska ili udaljena sa svojim roditeljima, taj odnos se može drastično promeniti s vremenom. Ovo je jedan odnos oko kojeg se većina nas ne trudi dovoljno, a možda bismo trebali. Uzimamo roditelje zdravo za gotovo i ponekad zaboravljamo da oni rade određene stvari za naše dobro, čak i kada to ne vidimo na prvi pogled. Ne zaboravi da im ponekad pokažeš da ceniš sve što rade za tebe! Evo nekoliko rečenica koje verovatno retko, ako ikada, izgovaraš svojim roditeljima, a trebala bi.

Kako mogu da ti pomognem?

Stalno nešto tražimo od roditelja, ali retko nudimo pomoć. Kada nas zatraže da im pomognemo, često pravimo dramu. Seti se ponekad da im ponudiš pomoć, bilo da je to pranje sudova ili auta!

Izvini

Svi grešimo, a kada shvatimo da smo pogrešili, jedino što preostaje je da se izvinimo. Roditelje uzimamo zdravo za gotovo i izvinjenje često ne dolazi do njih.

Bio/la si u pravu

Bilo je, i biće situacija kada su mama ili tata bili u pravu, i to se dokazalo. Iako si htela po svom, ispostavilo se da je po njihovom bilo bolje. Ne košta te ništa da priznaš kako su bili u pravu, a njima će to mnogo značiti.

Volim te

Neki imaju takav odnos sa roditeljima da im ovo stalno govore, a neki nikada. Ako si u ovoj drugoj kategoriji, seti se ponekad da im kažeš da ih voliš. Biće presrećni!

Hoćemo li raditi nešto zajedno?

Roditelji žele da provode vreme sa tobom, da saznaju šta ima novo kod tebe… Ponekad njihovi pokušaji deluju kao mešanje u tvoj život, ali oni su samo zainteresovani za tebe. Predloži da zajedno radite nešto, čak i ako je to samo šetnja. Provođenje kvalitetnog vremena sa mamom i/ili tatom može biti zabavno.

Treba mi savet…

Ne stidi se ili plaši da tražiš savet od roditelja. Ponekad je bolje otvoreno razgovarati o nekoj temi nego napraviti grešku.

Vau, izgledaš odlično

Kada si poslednji put rekla mami da izgleda super kad se spremi za izlazak? Ili tati nakon šišanja? Svi vole komplimente, a oni od tebe će im sigurno ulepšati dan.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.