U četiri oka: Odgovaramo na sva tvoja pitanja i nedoumice

Tu smo za tebe, nemoj da ti je glupo da nam se obratiš, ako imaš bilo kakav problem. Potrudićemo se da ti razjasnimo nešto u šta nisi siguran/na ili da te posavetujemo na pravi način. Piši nam! Tvoj Teenstar!

Imam neke probleme, prvo ne znam da li znate nešto o anksioznosti, to me muči već duže vreme ali naučila sam nekako s tim da se borim. Takođe imam dečka, zajedno smo 6 meseci,on ima 19 godina a ja 16 i po,nekako sam sigurna da me voli,već dosta puta je pokušavao da spavamo, ali ja sam mu rekla da to ne želim,razmišljala sam o tome i ne znam da li bi to bilo pogrešno jer nisam sigurna da sam spremna. Inače prošle godine sam išla u Medicinsku školu pa sam se ispisala, jer mi je bilo teško i ne vidim sebe u tome, od tad imam simptome anksioznosti. Sada idem u Ekonomsko-trgovinsku školu. Da li možete nekako da mi pomegnete i date neke savete?

Draga naša, ti si borac. Ne pristaješ da ti drugi nameću šta da radiš. Dobro je što si promenila školu koja ti nije prijala i pohvalno je i vrlo zrelo sa tvojih 16 što se nisi upustila u prvi polni odnos, jer tvoj dečko to želi. Ti si ta koja će odlučiti kada će se to dogoditi. Ne brini o tome previše i veruj da će ti telo signalizirati kad je vreme za to. Ti prosto osluškuj impulse srca i tela. Ipak ne zaboravi da imaš prezervativ pri ruci, jer to je donekle garancija da ćeš zaštititi svoje zdravlje. Zapamti zdravlje se čuva dok ga imaš i uvek budi oprezna po tom pitanju!

Ti si osoba koja ume da se suoči sa pojavom koja se zove anksioznost- preterani strah, stidljivost, strepnja od nepoznatog, napadi panike, loša komunikacija…Kada osetiš da ti srce ubrzano lupa i kada osetiš da se “gušiš” od panike samo pomisli da je to situacija sa kojom se suočavaju mnogo stariji i iskusniji ljudi od tebe. Predlažemo ti da u takvoj situaciji ne komplikuješ sebi život nego da zastaneš i udahneš više puta duboko i ponoviš rečenicu u sebi da je ovo samo tvoj život i da će sve biti u redu, jer ti tako želiš. Najbolje bi bilo da takvu situaciju rešiš tako što ćeš otići kod drugarice, u bioskop, pozorište, itd…Budi u društvu i smej se što više- smeh rešava sve. Uveri sebe da ti sve možeš i kreni napred.

Tvoj Teenstar

IMAŠ PROBLEM? Javi nam se porukom.

*na odgovore naših čitalaca odgovara profesionalni terapeut.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.