Shannon Purser: Kako da prebrodiš anksioznost i depresiju

Nije tajna da tokom srednje škole prolazimo kroz razne uspone i padove. Neretko se osećamo preplavljeno različitim emocijama i obavezama: od raznih domaćih zadataka, preko vannastavnih aktivnosti, druženja sa prijateljima i društvenih mreža koji su sve veći deo naših života.

Pritisak ti može izazvati stres i anksioznost, po prvi put u životu, pa se možda osetiš usamljeno. Činjenica je da svi tinejdžeri prolaze kroz iste stvari i važno je da znaš da je OK ako se tako osećaš – pitaj glumicu iz filma Sierra Burgess je luzerka, Shannon Purser.

Ona se borila sa ovim problemima tokom srednje škole – prolazila je kroz razne mentalne probleme – to su ona stanja uma koji utiču na način na koji razmiščjaš, ono što osećaš i kako se ponašaš. Među tim bolestima su anksioznost i depresija. „Zbog ovih bolesti mi je zaista bilo teško u srednjoj školi,“ otkriva Shannon.

Iako se unutar sebe kidala, Shannon se trudila da to niko ne vidi i da svoje bolesti čuva u tajnosti. „U školi sam uvek bila nasmejana. Nisam drugima dala priliku da vide da mi je loše, što je bila greška,“ kaže Shannon. Nakon što je uvidela da ove bitke ne može da bije sama, potražila je pomoć – i to je najbolja stvar koju možeš da uradiš za sebe.

„Pozovite porodicu i prijatelje, jer su velike šanse da će oni to razumeti. Znaće kako se osećate i želeće da vam pomognu,“ savetuje Shannon.

Iako nema brzog rešenja za mentalne probleme, uz pomoć prijatelja i porodice Shannon je naučila da živi bolje. Samopouzdanje joj raste, tako što stalno gleda koliko toga je postigla proteklih godina. Na primer, pre samo dve godine je dobila prvu ulogu, a sada već ima glavnu ulogu u filmu. Lik Sierre Burgess posebno joj je važan jer su njih dve povezane.

„Sierra i ja smo veoma slične: obe volimo da čitamo, pišemo, uživamo u školi i nepopravljivi smo romantici. Takođe se borimo sa istim nesigurnostima posebno kada je izgled u pitanju i način na koji nas drugi ljudi vide. A i pritiskamo sebe da budemo najbolje u onome što radimo,“ otkrila je glumica.

Kada Shannon oseća da joj stres stvara anksioznost, prestane da radi ono što radi i fokusira se na mir.

„Napravim sebi toplu kupku ili meditiram. Dobro je da usporiš s vremena na vreme, posebno kada se osećaš loše.“ kaže Shannon.

Ona svakog dana radi na svom mentalnom zdravlju, zajedno sa bliskim ljudima. „Ono što mogu da savetujem svima jeste da nikako ne prolaze kroz borbe sami. Ako ti je teško, znaj da možeš da se oporaviš i da će sve biti ok – uz pomoć je sve moguće,“ zaključuje ona.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.