Postani super junak i zavladaj sopstvenim životom!

fb
tw
wa
tg

Svi smo mi odlični, ali šta ako želiš da postaneš nešto više. Šta ako želiš da postaneš super? Onda je vreme da pronađeš super junaka u sebi i zavladaš svojim životom. A evo i kako to uraditi.

Budi sebičan, ali na dobar način

Ako želiš da budeš super, onda moraš više da poradiš na sebi. Nekada je lako zapostaviti svoje obaveze ako nam se najbolja drugarica ili neki član porodice obrati za pomoć ili nešto slično. Međutim, nekada je jako bitno staviti svoje potrebe pre potrebe drugih.
Najbolji način da to uradiš? Odredi sat ili dva u toku dana koje ćeš posvetiti isključivo sebi i nikome više. Neka taj period bude posvećen svim onim produktivnim aktivnostima koje već neko vreme želiš da odradiš, ali nikako da pronađeš vreme. Kao što je na primer prelistavanje prijemnih ispita za fak koji želiš da upišeš jednog dana ili pisanje prvog poglavlja knjige, o kojoj već mesecima razmišljaš, ali nikako da je realizuješ.
Ako te neko pozove i zatraži u tom peridou, ljubazno im reci ‘ne’. Čak i ako je u pitanju tvoja najbolja drugarica, ili onaj slatki dečko iz drugog odeljenja, za kojeg se već nedeljama nadaš da će ti se javiti. Jednostavno je. Isključi telefon ili lap-top i reci svima da ćeš se vratiti za sat vremena.

Otkrij svoje super moć

Supermen ima X-ray pogled. Hulk ima najdljudsku snagu. Dakle, koja je tvoja super moć? Da li je to što si jako disciplinovana i koncentrisana? Ili možda to što si toliko posvećena da si spremna da na nekom zadatku radiš malo duže kako on ne bi imao ni najmanju manu. Koj god talenat da imaš, ključno je da ga budeš svesna i da ga koristiš na pravi način.
Na primer, ako imaš važnu prezentaciju, iskoristi tvoju moć upornosti i posvećenosti kako bi radila malo duže nego inače i tako bila sigurna da si dala sve od sebe i napravila najbolju prezentaciju koju si mogla da napraviš. Ako razrednoj treba dobrovoljac koji će organizovati zanimljiv izlet sa razredom, onda iskoristi talenant ubeđivanja kako bi joj pokazala da si baš ti najbolji kandidat. Tako što ćeš znati kada i kako da iskoristiš svoje talente će ti pomoći, ne samo da se istakneš, već ćeš zbog toga postati hrabrija i neće te biti strah da kreneš za onim što želiš da ispuniš.

Vreme je za čišćenje

To znači da treba da se okružiš pravim ljudima, koji će ti pomoći da se uvek osećaš najbolje. Na primer, ako imaš tu jednu drugaricu koja uvek nenamerno ruši tvoje snove, i svaki put kada joj uzbuđeno otkriješ plan koji si smislila, ona ti bez entuzijazma odgovori: ‘A kako to misliš da uradiš?’, onda je najbolje da druženje sa njom svedeš na minimum. Čak i kada odlučiš da izađete, trudi se da pričate o nekim nebitnijim stvarima, i nemoj da joj pričaš o svojim planovima ili snovima, ako znaš da postoji verovanoća da će reći nešto što ti se neće svideti. U početku će ti ovo biti malo teško, ali seti se da su tvoji snovi i ostvarenje tih snova najbitniji. A da bi ih zaista ostvarila, treba da budeš okružena isključivo ljudima koji te bodre.

Raduj se promašaju

Svaki super junak je prošao kroz težak period zbog čega su postali jači nego pre. Spiderman je umalo poginuo zbog ujeda otrovnog pauka, Batman je izgubio roditelje, X-Man junaci su prošli kroz razna zlostavljanja jer su mutanti.
Zato sledeći put kada ti se desi nešto što nije bilo u tvom planu, ne zaboravi da će taj ružan period proći, a ti ćeš iz cele priče izaći sa naučenom lekcijom. Čak i ako dobiješ lošu ocenu iz važnog predmeta, to će te primorati da ga učiš više nego inače, zbog čega ćeš na kraju steći veće znanje.

Rizikuj

Ako zaista želiš da se uzdigneš više od ostalih onda moraš da rizikuješ. Međutim, ako preteraš sa tim, onda postoji velika verovatnoća da završiš na dnu. Zato je ključno da naučiš kako pravilno ra rizikuješ.
Na primer, ako si mesecima trenirala kako bi se takmičila u disciplini za trčanje na 100 metra, a onda ti tvoj trener predloži da se ipak oprobaš na maratonu, šta da radiš? Obožavaš maraton, ali znaš nakon njega tvojim mišićima treba dug period za oporavak. Osim toga, više nemaš dovoljno vremena da se za njega spremiš toliko da budeš sigurna u svoj učinak.
To je jasan znak da treba da se držiš originalnog plana. Objasni treneru zbog čega ne želiš da se oprobaš na maratonu i smatraš da je trčanje na 100 metra mnogo bolja opcija.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.