Osećaš se izgubljeno i beznadežno? Ovo su saveti koji će ti zaista pomoći

Tako je lako izgubiti se u današnjem svetu u kom smo pretrpani informacijama, željama i očekivanjim. Možda osećate da ste negde usput izgubili sebe u vezi u kojoj se nalazite, u studiranju ili se, jednostavno, osećate izgubljeno uopšte.

Ne brinite, niste jedini, iako iz vaše perspektive izgleda kao da svi znaju kuda idu osim vas. Pronaći put natrag do sebe nije baš lako, ali to ne treba da vas obeshrabri jer je pred vama avantura vašeg života. Izdvajamo sedam saveta koje nikada ne treba da izgubite iz vida.

Uvek imaj na umu ono što voliš i što te čini srećnim i bori se za to.

Sećaš li se perioda kada si bila/bio potpuno srećan, opušten i prepušten životu? Tih momenata je, kako se udaljavamo od detinjstva, sve manje jer je broj obaveza koji imamo sve veći, kao i naša svest o odgovornosti. To, ipak, ne znači da tih neverovatnih momenata nema nego da mi samo biramo da se preokupiramo onim drugim. Nemoj da tražiš izgovore u nedostatku vremena ili novca. Najvažnije stvari u životu nisu materijalne, a za mnoge od njih je potrebna samo tvoja volja. Zato se pokreni.

Doživi avanturu!

Posveti vreme samo sebi. Koliko je samo delova tvog mesta u kojima nikad nisi bio. Ne treba ti mnogo novca da sedneš na autobus i odeš do obližnjeg grada i prošetaš njime. Shvatićeš da su lepe stvari na korak od tebe. Ne mora putovanje da podrazumeva samo skupe destinacije koje su kilometrima daleko. Te male šetnje će te opustiti i ponovo ćeš se povezati sa sobom. Razmišljaćeš više i shvatiti mnoge stvari o sebi van začaranog kruga u koji si se zapleo. Kada se vratiš kući nakon par sati ili nekoliko dana imaćeš više volje za svakodnevnicu i promene koje su nužne u njoj.

Sanjaj velike snove!

Sećaš li se o čemu si maštao pre nekoliko godina? Da li si tada zamišljao da će život ispasti ovako? Ako nisi posveti se svim onim stvarima o kojima si sanjao. Imaš samo jedan život i proživi ga onako kako želiš.

Proširi svoju zonu komfora.

Upoznaj nove ljude. Oni će proširiti tvoje vidike, a i kada budeš predstavljao sebe toj nekoj novoj osobi shvatićeš koliko toga ima u tebi što možda tvoji prijatelji ne vide. Toliko toga što si i ti sam potisnuo i zaboravio. Učini nešto što nisi nikada dosad. Šta je prvo što ti je palo na pamet? Možda je baš sada vreme da uradiš ono što si oduvek želeo.

Osluškuj univerzum.

Oko nas je svet prepun znakova i poruka koje više i ne vidimo jer nismo spremni da ih čujemo. Obrati pažnju na znakove pored puta, poslušaj pesmu koja je krenula na radiju, posmatraj ljude na ulici. Pročitaj taj natpis na bilbordu. Možda te baš nešto od toga inspiriše i odvede na pravi put.

Ne zaboravi da imaš moć da budeš šta god poželiš.

Naravno da smo dosta limitirani brojim životnim okolnostima, ali toliko je toga što je prepušteno samo našem izboru, snazi volje, upornosti i delanju. Ako potražiš odgovore koje tražiš, naći ćeš ih. Ali moraš da kreneš u potragu.

Pitaj za pomoć.

Ne moraš da imaš odgovore za baš sve. Mi smo ljudska bića i nismo stvoreni da budemo sami i živimo izolovano. Nekome ćemo pomoći mi, a neko će pomoći nama. Nekada je dovoljno samo porazgovarati sa nekim, pa da nam bude lakše. Nemoj da čekaš da život prođe. Živi ga na svoj način! 

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.