3 koraka da lakše preživiš raskid sa drugaricom

Raskid sa dečkom je najgora stvar na svetu, sve dok ne raskineš sa najboljom drugaricom. Znakovi se vide nedeljama, a nekada čak i mesecima, pre nego što dve najbolje drugarice preko noći postanu samo dva obična stranca.

Više ti ne odgovara na poruke iste sekunde nakon što ih pošalješ, viđate se sve ređe, više ne idete zajedno na odmore, a onda jednog dana ukapiraš da ona na svaki odmor ide sa jednom istom devojkom. Iako prolaziš kroz veoma mučan period, treba  da znaš da ništa ne traje zauvek, pa čak ni ta tuga koju usećaš. Preživećeš ovaj raskid, a evo i kako:

Prvi korak: Tuga

Prema psihološkim istraživanjima ljudi koji su iskusili odbijanje voljene osobe, često poriču da zbog toga tuguju, pa čak i da su ikada voleli tu osobu.

To znači da često prekrivamo naše prave emocije, jer ne želimo da drugi vide da smo ranjivi. Dešava se i da napadamo i vređamo osobu koja nas je napustila i tako dokažemo da nam nije stalo. Problem je u tome što ovaj metod gotovo nikada ne pomaže i zbog toga se sigurno nećete osećati bolje.

Treba prihvatiti činjenicu da smo povređeni i tužni, jer je to najbrži način za oporavak. Emocije ne treba kriti. I ne zaboravi, tvoja najbolja drugarica nije jedina osoba na svetu koja te voli. Pronađi utehu u osobama koje će uvek biti tu za tebe.

Drugi korak: Prihvatanje

Ne samo da to što nas je najbolja drugarica napustila izaziva u nama tugu kakvu nikada nismo osetili, već utiče i na naše samopouzdanje. Primetićeš da imaš nesigurnosti koje do sada nisi imala.

“Ja nisam dovoljno dobra“, je rečenica koja često prolazi kroz glavu svima koji prolaze kroz ovaj proces. Istina je da svi mi imamo mane i to je nešto što treba prihatiti. Međutim, to nije razlog da sumnjamo da nismo dovoljno dobri za druge ljude i da ne zaslužujemo ljubav.

Treći korak: Oproštaj

Ako nekome oprostite, to ne zači da ih raširenih ruku puštate da se vrate u vaš život. To takođe ne znači da menje cenite sebe. Zapravo, oprostiti nekome ko te je jako povredio će ti pomoći da staviš tačku na ovu priču kako bi konačno mogla da okreneš novi list i započneš novu avanturu.

Da, tvoja najbolja drugarica je raskinula sa tobom… I da, to boli… Znamo… Ali i ovaj raskid ćeš preboleti pre nego što budeš bila svesna.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.