in ,

GrrrGrrr LOVE!LOVE! SlatkoSlatko LOLLOL OMGOMG WINWIN CryCry

Kako da preživiš dejtovanje (i raskide) u 2019. godini

Bez obzira da li si ‘single AF’ ili već imaš dečka, ovo su termini koji su ti neophodni da preživiš u ljubavnom svetu danas

Ako tragaš za romansom u sadašnjosti, onda znaš da je moderni svet zabavljanja strašan. Skoro kao bojno polje. Kao što verovatno već znaš komunikacija je ključ i najbitniji faktor u pronalaženju, ali i u održavanju odnosa sa pravom osobom.

Ali to postaje jako teško kada se termini u ljubavi menjaju brzinom svetlosti i pune novim čudnim rečima. Bez obzira da li si single AF ili već imaš dečka, ovo su termini koji su ti neophodni da preživiš u ljubavnom svetu danas.

Termin #1: Stalk alert

Nije tajna da je svako od nas stalkovao slatkog dečka na društvenim mrežama. Sve dok mu slučajno ne lajkuješ fotografiju koja je godinu dana stara, nema problema. Ali scenario se menja kada saznaš da si ti žrtva stalkovanja. I to ne od strane bilo kog dečka, već tvog bivšeg dečka. Iako niste razgovarali mesecima, stalno viđaš njegovu glavicu dok proveravaš ko je sve video tvoj Insta Story. Ovi bivši momci su duhovi, jer iako su fizički daleko, ostali su digitalno prisutni. Lana je sa nama podelila svoje iskustvo.

“Čudno je kada vidim da je dečko sa kojim sam se viđala zaposeo moj Instagram. Nikada nismo bili zvanično devojka i dečko, ali smo zato uvek bili zajedno. Nisam sigurna kako da ga se otarasim, pa mislim da je najbolje da jednostavno sačekam da mu nekada druga jadna devojka zapadne u oko“.

Termin #2: DO

Umesto da nekoga jednostavno pitaš da budete zajedno, kao što se to nekada davno radilo, sada  moraš da ga pitaš da definišete odnos (DO). Razlika je velika, jer danas ‘biti zajedno’ ima više značenja. A ako želiš tačno da znaš na čemu si i šta možeš da očekuješ od dotične osobe, onda morate tačno da definišete vaš odnos.

Termin #3: Mikro-varanje

Ako ste konačno definisali svoj odnos i ako ste zvanično dečko i devojka, šta se dešava ako on i dalje nije objavio vašu zajedničku fotografiju na Instagramu? Ili još gore, nije obrisao Tinder profil? To su znaci mikro-varanja, tj. akcije koje ne mogu direktno da se poistovete sa varanjem, ali sugerišu da ti ili on niste u potpunosti posvećeni vašoj vezi i želite da imate otvorene opcije.

“Želim da kažem da sam jako siguran partner i da imam veliko poverenje u svog dečka, ali imala sam bivšeg koji je stalno radio stvari koje se smatraju mirko-varanjem. Pošto nikada nisno pričali o tome, sve se nagomilavalo zbog čega veza nije opstala. Ispostavilo se da je on želeo da radi neke stvari sa devojkama koje nisam ja. To je jako bolelo“, podelila je sa nama Sara.

Termin #4: Viđanje

Ne ne mislimo na druženje sa prijateljima. Pričamo o periodu vašeg odnosa kada ste nezvanično-zvanično zajedno. Tj. kada svi koje poznajete misle da ste dečko i devojka, jer ste stalno zajedno, ali istina je da ni jedno od vas dvoje nije skupio hrabrost da pita drugu osobu da definišete odnos. E tada se samo viđate.

“Sećam se jednog perioda sam mojim dečkom kada nisam bila sigurna da li mi je stvarno dečko. Da stvar bude još gora, sve je to bilo jako komplikovano jer je pre toga bio moj najbolji drug, pa smo svakako provodili puno vremena zajedno. Nisam više mogla da izdržim to naše viđanje, pa sam ga pitala da definišemo odnos. Najbolja odluka ikada, jer će 22. novembra biti četiri godine kako smo zajedno“, rekla je Dijana.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara

Kendall Jenner ima novog ljubimca: zmiju

Evo šta da radiš kad Instagram ne radi