Selena Gomez: Moja borba sa bipolarnim poremećajem

Selena Gomez okrenula se jačanju mentalnog zdravlja nakon što joj je prošle godine dijagnostifikovan bipolarni poremećaj.

Popularna pevačica je u intervjuu za Vogue Australia ispričala kako joj u borbi s bipolarnim poremećajem pomaže DBT – dijalektička bihejvioralna terapija ponašanja.

„Možete da nađete način kako da živite s tim. Kada jednom to shvatite, nestaje strah da priznate ljudima da imate dijagnozu“, rekla je.

Navela je i da je otkako ide na terapije primetila značajne pomake u svom mentalnom zdravlju, ali i načinu razmišljanja.

„Zaista sam zadovoljna onim što jesam. Zahvalna sam što sam zakoračila u 29. godinu, jer sam samo pre dve godine bila potpuno drugačija. Sad sam bolje“, kazala je.

DBT spada u grupu kognitivne bihejvioralne terapije. Ova terapija koristi direktivan pristup i metode proučavanja potrebnih veština za kvalitetniji život. Primenjuje se kod ljudi koji imaju problem sa kontrolom impulsa, autodestruktivnim ponašanjem, promenama raspoloženja, problemima međuljudskih odnosa i kod poremećaja ishrane.

Ova terapija pomaže klijentima da prepoznaju i promene negativne misaone sklopove, te pomaže razvijanju pozitivnih promena u ponašanju osobe. Ova vrsta terapije smatra se najboljom u lečenju graničnog poremećaja ličnosti, ali se koristi i u lečenju bipolarnog poremećaja kao i PTSP-om.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.