in

LOVE!LOVE!

Nova Netflix serija najgledanija u Srbiji: Evo da li da gledaš „Ratched“

Sarah Paulson igra glavnu ulogu

Nova serija producenta Ryana Murphyja, koji stoji iza serija Scream QueensAmerička horor priča, nosi naziv Ratched i stigla je na Netflix.

Glavnu ulogu igra Sarah Paulson, koja je Murphyjeva muza – gledali smo je u gotovo svim njegovim serijama, a ovo je samo još jedna od njih.

Serija je toliko uspešna da je tokom prvog vikenda emitovanja zauzela poziciju najgledanije u dobrom delu svetu, uključujući i Srbiju, Sloveniju i Bugarsku.

Proveli smo prethodne dane gledajući seriju i donosimo ti mali vodič kroz seriju, koji će ti pomoći u odluci da li gledaš Ratched na Netflixu.

O čemu se radi u seriji Ratched?

Serija je zasnovana na liku Mildred Ratched, iz knjige Let iznad kukavičjeg gnezda. Ako niste čitali knjigu, evo malog uvoda: ona je glavna sestra u psihijatrijskog instituciji, vlada čeličnom rukom i njene metode nisu baš konvencionalne.

Ratched prati period pre knjige: smeštena je u 1947. godinu, a Mildred ide sa posla na posao, izazivajući haose gde god se pojavi.

U prvoj sezoni, Mildred dolazi u jednu psihijatrijsku ustanovu u Kaliforniji, gde pokušava da se predstavi finom, dok je istina zapravo drugačija.

Ko glumi u seriji Ratched?

Miljenici Ryana Murphyja iz njegovih ostalih serija pronašli su mesto i u ovoj: pre svega, maestralna Sarah Paulson. Tu su i Jon Jon Briones, Finn Wittrock (Američka horor priča), Charlie Carver (Očajne domaćice),Brandon Flynn (13 razloga), Judy Davis, i Harriet Harris.

Koliko epizoda ima serija Ratched?

Prva sezona serije Ratched ima osam epizoda, a svaka od njih traje između 50 i 60 minuta. Dakle, idealno za bindžovanje u par dana.

Kako da gledam seriju Ratched?

Sve epizode dostupne su na Netflixu od 18. septembra. Pogledaj i trejler za prvu sezonu.

Da li će biti druge sezone serije Ratched?

Netflix za sada nije potvrdio snimanje nove sezone. Ipak, izvesno je da će se tako nešto dogoditi, s obzirom na to da je Sarah Paulson u jednom od intervjua nezvanično potvrdila da je planirano da se snime 4 sezone.