Upoznajte Ms. Marvel: ona je prva muslimanska heroina

Marvelov studio je 15. marta objavio prvi trejler za seriju Ms Marvel u kojoj ćemo se prvi put susresti sa heroinom muslimanskog porekla. Sama premijera je zakazana za 8. jun 2022. godine.

O čemu se radi u seriji Ms. Marvel?

Ms. Marvel u fokus stavlja Kamalu Kan devojku koja živi u Džersi sitiju. Ona poseduje moć da promeni oblik i izgled.

Ko igra u seriji Ms. Marvel?

Devetnaestogodišnja Iman Velani igra glavnu ulogu i ovo predstavlja njen prvi veliki projekat. Dok njene roditelje igraju dugogodišnji glumci Zenobija Šrof i Mohan Kapur.

Iman Velani, koja tumači glavnu ulogu, govorila je o potencijalnom uticaju koji bi gospođica Marvel mogla da ima na gledaoce. „Ono što je važno je da se serija snima i da je u nju uključen novi lik Marvelovog filmskog Univerzuma“, rekla je Velani. „Ne moram da se trudim da govorim o tome da sam muslimanka i da sam iz Pakistana zbog toga što sve to dolazi do izražaja u seriji. Ljudi u njoj vide osobu poput mene, uključenu u ovako veliki projekat. Mislim da je to dovoljno inspirativno.”

Ko je ranije igrao Ms. Marvel?

Ime Ms. Marvel ranije su koristili i drugi likovi, uključujući Kerol Denvers (koju Bri Larsen igra u Kapetanu Marvelu). U stripovima je poznata po tome što je radila sa Kapetanom Marvelom, kao i sa Vulverinom, koji je kasnije postao deo Osvetnika.

Tokom poslednjih nekoliko godina Marvel je bio predmet kritika zbog nedostatka raznolikosti u svojim filmovima. Zbog toga je studio nedavno uključio širi spektar likova.

Koliko epizoda ima serija Ms. Marvel?

Serija će se sastojati od šest epizoda i biće deo četvrte faze MCU. Sve epizode biće dostupne od 8. juna 2022. godine na striming servisu Disney+.

Serija će poslužiti kao temelj za film The Marvels, u kojem će Velani ponoviti svoju ulogu Kamale, zajedno sa ostalim članovima glumačke ekipe iz serije.

Pogledaj trejler za seriju Ms. Marvel.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.