Sve što treba da znate o novoj Netflix seriji Archive 81

Novi naslovi na Netflix stižu svakodnevno, te ne može svaka serija doživeti uspeh, ali ponekad serije poput „Kuća od papira“ ili „Squid Game“ poberu simpatije i dožive ogromnu popularnost. Kako za sada deluje, istu sudbinu će doživeti i ova serija.

Ukoliko si fan horor i sci-fi serija ne smeš propustiti ovaj Netflix original. Bazirana je na horor podcastu istog imena, koji nudi priču punu intriga, tajnih društava i tragičnih događaja. Pa, ako još nisi, evo što treba da znaš o seriji.

O čemu se radi u seriji Archive 81?

Radnja prati arhivistu Dena (Mamudi Ati) koji preuzima posao obnavljanja oštećenih video kaseta iz 1994. Rekonstruiše dokumentarne radove Melodi Pendres (Dina Šihabi) i biva uvučen u  njenu istragu o opasnom kultu koji se odvijao u zgradi Viser. Den postaje opsednut snimcima i tome šta se desilo sa Melodi. Kao deo projekta on mora da bude u napuštenom kompleksu iz 80ih godina, gde se trake čuvaju. Mrak i tmina nisu jedini problem, bez telefonskog signala i interneta, Den je tamo  sam sa svojim mislima.

Serija ima osam epizoda, a svaka traje približno sat vremena. Ukoliko ne volite horore, savetujem da preskočite gledanje uveče, jer bi vas mogla uznemiriti. Napuštena zgrada, zastrašujući zvukovi, kao i popularni „boo“ efekat koji je prisutan u seriji, bi mogli da vas koštaju neprospavanih noći.

 

Ko igra u seriji Archive 81?

Ovu seriju je producirala Rebeka Sonenšajn, koju publika pamti kao pisca Vampirskih dnevnika, a pored nje izvršni producenti su i Džejms Van i Pol Haris Bordman.

Glumačku postavu pored gorepomenutih Mamudi Atija i Dine Šihabi, dvoje mladih glumaca koji tumače glavne likove, sačinjavaju i Džulija Čen, Ariana Nil ( poznata o ulozi u filmu „Pokajanje“) , kao i Met Mekgori, publici poznat po ulozi u seriji „Kako se izvući sa ubistvom“.

Da li je serija Archive 81 bazirana na istinitoj priči?

Ne, serija nije bazirana na istinitoj priči, iako se serija poigrava sa nekim istinitim elementima, poput postojanja kultova. Naime, verovanje fiktivnog kulta Vos u izmišljenu kometu Karon veoma liče na verovanja pravog kulta Nebeske kapije, čiji su članovi izvršili masovno samoubistvo verujući da će ih kometa Hejl-Bop preneti u novi svet, kao besmrtna bića.

Gde da gledaš seriju Archive 81?

Svih 8 epizoda prve sezone serije Archive 81 dostupno je na Netflixu.

Archive 81: Druga sezona?

Iako je još uvek rano, a Netflix i dalje nije objavio zvanično obaveštenje, s obzirom na dobre kritike i popluarnost, ne i bilo čudno da uskoro potvrde spekulacije o nastavku priče o arhivisti Denu i  njegovom istraživanju Melodi Penders.

Pošto je serija tek izašla 14.januara, moraćemo malo da sačekamo, pre nego što Netflix odluči o sudbini ove horor serije.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.