Podrška pri ostvarenju snova glavna je poruka Adidas radionice „Inkluzija u sportu“

fb
tw
wa
tg

Adidas je organizovao edukativnu radionicu pod nazivom Inkluzija u sportu u osnovnoj školi na Novom Beogradu. Glavna poruka radionice svim ženama jeste da nastave da se bave sportom i da slede svoje snove.

Na radionici su prisustvovale atletičarka Milica Emini, međunarodni fudbalski sudija Svetlana Bilić i Ružica Ilić, odnosno mendžerka bazičnog fudbala Fudbalskog saveza Srbije, marketing menadžerka FK Voždovac i sportski konsultant. Neke od tema koje su se našle na repertoaru bile su kako prevazići prepreke i izazove sa kojima se svakodnevno susreću, kao i to koliko je prisutna i bitna podrška koleginica i da li uopšte postoji jednakost u sportu.

Kao specijalne gošće, priključile i glumica Dragana Mićalović i influenserka Jana Dačović. One su istakle da je promocija jednakosti od izuzetne važnosti i kako je podrška ključni dijamant svakog uspeha, i da se o ovoj temi treba više govoriti.

Milica Emini je atletiku pronašla i izabrala kao dete, jer je ovaj sport opčinio od prvog treninga, kada je izašla na stazu od tartana.

„San koji sam imala kao dete i dalje živim, svakodnevno stvaram nove ciljeve, i to je nešto što me ispunjava. Prepreka ima, naravno, ali ukoliko volite nešto što radite, sve je mnogo lakše. Na takmičenjima nema sputavanja, a ja sam primer da rivalstvo može prerasti u veliko prijateljstvo. Sa druge strane, svesna sam da u drugim sportovima to verovatno nije tako i iskreno se nadam da će uskoro žene i muškarci imati ista prava, obaveze i mogućnosti, bez obzira na to gde se nalaze”,  rekla je za Wannabe magazin.

Kao i svaki početak i njen je bio težak, onjašnjava Svetlana Bilić. Zahtevno joj je bilo da se postavi kao autoritet na muškom terenu u ulozi fudbalskog sudije.

„Kao i svaki početak, tako i bavljenje mojim sportskim pozivom je bio izuzetno težak, zbog svoje specifičnosti, uzimajući u obzir da je bilo nešto relativno novo i ne toliko zastupljeno na ovim našim prostorima. Počevši od same nule i najnižeg stepena takmičenja gde vrlo često nismo imali osnovne uslove, pogotovo za mladu devojku, susrećući se sa pritiscima i vrlo često dobacivanjima, nepoverenjem, uvredama i predrasudama, samim tim je bilo mnogo teže da nastavim i da se borim.”

Svetlana je sebi od samog starta zacrtala cilj da će jednog dana biti na vrhu.

„Kao akter najvišeg stepena, kao i velikih evropskih i svetskih takmičenja, i to me je vodilo kroz celu karijeru da ne odustajem, verovala sam da je sve moguće ako se čvrsto veruje u svoje snove i radi naporno. Ciljeve i snove sam svojim radom ispunila i dala i dajem podstrek mladim devojkama i devojčicama da ništa nije nemoguće,  da ne postoji muški i ženski sport , nikakve podele, da treba čvrsto da veruju u sebe i svoje želje, rade na sebi i treniraju i da će uspeh na kraju doći kao nagrada za sav trud.”

Glumica Dragana Mićalović je svim mladim fudbalerkama u publici iskazala podršku i divljenje na njihovu spremnost i snagu da žive svoje snove.

„Kada sam počinjala sa glumom, podrška koleginica bila je nešto najznačajnije što me je podsticalo da nastavim dalje, da se ne predajem. Ali i danas, kada sam iskusnija, mogu iskreno da kažem da mi je to jednako bitno. Onaj vetar u leđa koji vas podstiče da idete napred kad okolnosti i nisu baš na vašoj strani je jedna od ključnih stvari da biste uspeli. Zato budite tu jedne uz druge, podržavajte se i nikada ne odustajte, ma koliko put pred vama bio težak”, poručila je Dragana za Wannabe magazin.

Nakon radionice, organizovana je i zanimljiva aktivnost na otvorenom sa kapitenima adidas runners Belgrade ekipe, koju su činili: Biljanom Cvijanović, Aleksom Jovanovićem i Markom Tomićem. Izazov pod nazivom Iks oks je imao za cilj da mlade fudbalerke da pokažu takmičarski duh, ali i podršku na delu. Svi su bili kao jedan tim, a nagrade za najbolje su podeljene ravnopravno.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.