Zabrinjavajuće izjave: Nixa Zizu tvrdi da su devojke same krive za silovanje „imale ili nemale prava“

Internet nam je doneo mnogo dobrih stvari, ali činjenica je da prethodnih godina nekako uvek isplivaju – one najgore. Među njima je i Nixa Zizu, pravog imena Nikola Jovanović, koji je u jednoj TV emisiji izneo zabrinjavajuće stavove kada je silovanje u pitanju.

Iako ova tema nije nimalo laka, niti simpatična za slušanje, važno je znati – krivica nikada nije na žrtvi, već isključivo i samo na silovatelju.

Ukoliko si žrtva silovanja, psihičku, pravnu i lekarsku pomoć možeš zatražiti pozivom na SOS liniju za žrtve nasilja – 0800 222 003.

Gostujući u emisiji, Jovanović je izneo niz izjava koje su naterale voditeljke da napuste emisiju i ostave ga samog u studiju.

„Ne podržavamo nikakvo nasilje, ali morate žene da razmislite sa kim se viđate i zašto se viđate. Svaki muškarac ženu gleda kao seksualni objekat, tako da ako naletiš na pijanu budalu, pijanu, drogiranu, ti si isto kriva,“ bila je prva šokantna izjava.

Voditeljka Milica Vukliš postavila je pitanje zbog čega nije problem u muškarcima i zar nije logičnije da njih edukujemo, no Nixa se nije složio sa njom.

„Ti treba da znaš. Kriva si ti što si prošla tu. To što ti imaš ili nemaš prava ne znači da nisi kriva,“ nastavio je on.

 „Ako šalješ gole slike muškarcu i dođeš uveče kući kod njega i kažeš ne, to može da bude veliki problem, zar nije to tako u praksi,“ bila je rečenica koja je voditeljku izbacila iz takta.

„Ne je ne, kako god da je devojka bila obučena, i da ti je došla u stan, i da je to tvoja devojka, žena, ti možeš i svoju ženu da siluješ. Promašio si temu.“ rekla mu je Milica, na šta se on nije složio, već je naveo da to zavisi od načina na koji je ne izgovoreno.

„Ti ćeš se naći u toj situaciji sa muškarcem koji je pijan i nemoj to da mu pričaš jer će te neko izbaciti kroz prozor. Ti treba da kažeš muškarcu jeste, sve si u pravu,“ odgovorio joj je on osiono, nakon čega je ona izašla iz studija.

„Ja bih da kažem da žene nisu same i koliko god godina da imaju devojčice, žene, mislim da nisu objekat,“ rekla je druga voditeljka i izašla iz emisije, nakon što je Nixa rekao da devojke „ne treba da idu u tuđi stan, jer ako odu, znaju šta treba da urade.“

Milica se oglasila i na svom Instagram profilu, šerujući stav jedne gledateljke na storiju.

„Kao voditelji i novinari možda nemate kontrolu nad onim što će sagovonik izgovoriti u emisiji, ali itekako možete stati na put odronu mozga i nedostatku etičnosti, kao i salvi gluposti i sramote koju je Nixa Zoizu izneo u današnjoj emisiji,“ napisala je gledateljka.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.