Influenserka Doris ima opasne izjave: Abortus treba zabraniti i žrtvama silovanja, transseksualci su bolesni

Za ime Doris Stanković šira javnost nije mogla da čuje sve do skandala od pre nekoliko nedelja, kada je jedan restoran u Poreču odbio da joj besplatno da obrok u zamenu za reklamu.

Ona je sada o svemu prvi put govorila u emisiji desničarkske hrvatske političarke Željke Markić, koja konzervativne stavove. Ispostavilo se da identično opasne stavove ima i 20-godišnja infuenserka.

Doris je prošle godine govorila da abortus treba zabraniti i žrtvama silovanja, ali i da je transseksualnost bolest.

„Ja stojim iza svojih stavova i to je to. Smatram da je dobro da svatko ima svoj stav jer nas to gradi kao osobe. Ne prezirem i ne osuđujem ikog ko ima drugačije stavove od mene“, rekla je na početku.

Ipak, Doris zaboravlja da ništa od ovoga nije stav već uplitanje u tuđe živote.

„Na jesen 2019. putem Instagrama su mi moji pratioci postavljali pitanja raznih tematika, jedno je bilo što kažem na abortus. Izjavila sam, i stojim iza toga, da je abortus ubistvo, da je zločin. I onda sam objasnila ukratko, napisala sam da smatram da je abortus ubistvo, da dete ima različit DNA skroz od svoje majke, da može imati i različitu krvnu grupu, i to nije ženino telo“, tvrdi Doris.

Transseksualne osobe poštuje, ali smatra ih bolesnima – šta god to značilo. „Smatram da imaju poremećaj seksualnog identiteta,“ rekla je ona, iako nema završen medicinski fakultet.

Nije otkrila da li i dalje misli da ateisti ne postoje i da svako zapravo veruje u nešto.

Ovakav diskurs hrvatske influenserke opasan je i poguban na više nivoa: Istraživanja su pokazala i da su trans osobe sklone depresijom i anksioznosti i u visokom su riziku da pokušaju da izvrše samoubistvo – baš zbog toga što ih društvo odbacuje.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.