in ,

WTFWTF LOVE!LOVE! WINWIN OMGOMG LOLLOL CryCry

Influenserka Doris ima opasne izjave: Abortus treba zabraniti i žrtvama silovanja, transseksualci su bolesni

Prati je preko 200 hiljada ljudi – kakvu ona njima poruku šalje?

Za ime Doris Stanković šira javnost nije mogla da čuje sve do skandala od pre nekoliko nedelja, kada je jedan restoran u Poreču odbio da joj besplatno da obrok u zamenu za reklamu.

Ona je sada o svemu prvi put govorila u emisiji desničarkske hrvatske političarke Željke Markić, koja konzervativne stavove. Ispostavilo se da identično opasne stavove ima i 20-godišnja infuenserka.

Doris je prošle godine govorila da abortus treba zabraniti i žrtvama silovanja, ali i da je transseksualnost bolest.

„Ja stojim iza svojih stavova i to je to. Smatram da je dobro da svatko ima svoj stav jer nas to gradi kao osobe. Ne prezirem i ne osuđujem ikog ko ima drugačije stavove od mene“, rekla je na početku.

Ipak, Doris zaboravlja da ništa od ovoga nije stav već uplitanje u tuđe živote.

„Na jesen 2019. putem Instagrama su mi moji pratioci postavljali pitanja raznih tematika, jedno je bilo što kažem na abortus. Izjavila sam, i stojim iza toga, da je abortus ubistvo, da je zločin. I onda sam objasnila ukratko, napisala sam da smatram da je abortus ubistvo, da dete ima različit DNA skroz od svoje majke, da može imati i različitu krvnu grupu, i to nije ženino telo“, tvrdi Doris.

Transseksualne osobe poštuje, ali smatra ih bolesnima – šta god to značilo. „Smatram da imaju poremećaj seksualnog identiteta,“ rekla je ona, iako nema završen medicinski fakultet.

Nije otkrila da li i dalje misli da ateisti ne postoje i da svako zapravo veruje u nešto.

Ovakav diskurs hrvatske influenserke opasan je i poguban na više nivoa: Istraživanja su pokazala i da su trans osobe sklone depresijom i anksioznosti i u visokom su riziku da pokušaju da izvrše samoubistvo – baš zbog toga što ih društvo odbacuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *