Bridget Mendler: Od mlade zvezde do direktorke svemirske kompanije

Njena kompanija, Northwood, namerava da "masovno proizvodi zemaljske stanice" umesto raketa ili satelita

Zvezda Disney kanala, Bridget Mendler, otkrila je prošle nedelje da je postala direktorka svemirske agencije za obradu podataka, ali i majka.

Bridget verovatno znate po ulogama u klasicima kao što su Čarobnjaci iz Vejverli Plejsa, Srećno Čarli i Usta od limunande, ali se nakon slave u detinjstvu, povukla iz javnosti i fokusirala na obrazovanje. Ona je potom diplomirala antropologiju na Univerzitetu Južne Kalifornije, magistrirala i doktorirala na MIT-u, a potom doktorirala još jednom – na Pravnom fakultetu Harvarda.

Fanovi su prethodnih godina spekulisali da bi mogla da se vrati muzičkoj karijeri, ali Bridget ih je sada sve demantovala informacijom da je pokrenula sopstvenu kompaniju, Northwood, koja se bavi podacima koje dobijamo iz svemira.

„Želimo da napravimo autoput podataka između Zemlje i svemira. Sve nam je lakšpe da razumemo svemir, ali i dalje nam je teško da sa njim razmenjujemo podatke. Imate poteškoća da pronađete pristupnu tačku kako biste se povezali sa vašim satelitom,“ objasnila je ona za MSNBC.

U članku se navodi da kompanija Northwood namerava da „masovno proizvodi zemaljske stanice“ umesto raketa ili satelita. Oni rade kao teleporti koji se direktno povezuju sa satelitima u svemiru. Do sada je kompanija prikupila 6 miliona dolara od investitora.

A kao da sve ovo nije dovoljno uzbudljivo, Bridget je takođe otkrila da je postala majka. U zasebnom tvitu, objavila je fotografiju sa sinom i napisala: „Druga vest koju sam želela da podelim je da sam mama slatkog četvorogodišnjeg dečaka. Postala sam hranitelj 2021. godine i usvojila ga pred Božić 2022.“ navela je ona.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.