Plastični hirurg je odlučio: Ova devojka je najlepša na svetu

Ideali lepote menjaju se već godinama, a plastični hirurzi svakodnevno se sreću sa primerima „savršenog“ izgleda – iako je on, moglo bi se reći individualan.

Oni koji posećuju plastične hirurge, teže ka tome da budu „savršeni“, šta god to značilo, a fokus je uvek na licu. Smanjivanje nosa, povećanje usana, menjanje strukture lice filerima… sve treba biti pravih proporcija kako bi bilo savršeno. Teško je s druge strane reći šta je lepo, a šta ne, jer svako ima drugačije mišljenje na tu temu.

Zato se jedan plastični hirurg vratio u prošlost, u antičku Grčku i njihovoj formuli savršenstva. Oni su se koristili ‘zlatnim rezom’, koji se koristi i danas.

Njime se u ovom istraživanju poslužio i dr. Julian De Silva koji je došao na ideju da lica poznatih ličnosti prouči po kriterijuma zlatnog reza, ne bi li pronašao najsavršenije. A kako treba da izgleda to lice? Dužina treba da bude 0.6 puta veća nego što mu je širina. Udaljenost između početka kose na čelu (vrha čela) do vrha brade mora da može da se podeli na tri jednaka dela – dakle jednaka mora biti udaljenost između vrha čela do očiju, od očiju do ispod nosa i od ispod nosa do vrha brade. Dodatni „bodovi“ dobijaju se ako je širina svakog oka jednaka udaljenosti između očiju.
Uz pomoću kompjuterskog programa, ovaj je doktor analizirao poznate i došao do liste od top 10 najsavršenijih. Pogledajte u galeriji ispod koja zvezda je koliko savršena i ko se našao na prvom mestu!

10. Cara Delevingne — 89.99% savršena

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.