Video intervju sa Marcusom i Martinusom: Jedva čekamo da se vratimo nastupima

Marcus & Martinus momci su koje obožavate da slušate, gledate i komunicirate sa njima.

Njihov fandom raste bukvalno iz dana u dan, a uprkos tome što je ovu godinu obeležila korona, oni su uspeli da se još više povežu sa svima nama kroz kanale na društvenim mrežama.

Moglo bi se reći da im ova godina nije bila neuspešna: potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Universal Music, objavili su 2 singla – Love You LessIt/s Christmas Time, a kako su nam sami rekli u intervjuu, spremaju nam mnogo toga.

Ne zaboravite da nas zapratite na Instagramu i YouTubu!

Odmah na početku intervjua, pitamo ih kako su ovih dana.

Dobro smo, zdravi smo, na sigurnom smo i jako smo srećni zbog toga. Naravno, dosadno je kad ste stalno kod kuće, još uvek radimo dosta na muzici, planiramo 2021. godinu kod kuće, ali, da, dobro smo,“ kaže Marcus, dok Martinus dodaje: „Da, dobro smo, ali smo spremni da izađemo. i ponovo putujemo, tako da se nadamo da ćemo uskoro moći to opet da radimo.“

Da li pada sneg kod vas? Rekli ste mi malopre da je klizavo napolju, dok vozite.  Da li volite sneg? 

Marcus: Ja više volim leto ali ima nečeg posebnog u tome kada je snežno, važno je, posebno kada je Božić, jer se onda oseća božićni duh, a ja baš volim Božić, tako da bih rekao da volim pomalo od oba. Posebno ove godine i u ovakvoj situaciji, svima nam je potrebno malo raspoloženja.

Voleo bih da se vratim na početak ove godine i karantin. Rekao bih da ste bili veoma produktivni. uz sve što se dešavalo, objavili ste dve pesme, koliko je stvarno bilo produktivno vreme u karantinu?

Rekao bih da je 2020. godina bila jedna „okej“ godina. Snimili smo nešto muzike ove, ali smo mnogo više muzike snimili kako bismo isplanirali sledeću godinu. U 2020. godini smo uradili neke pesme, koje smo već objavili, ali većinu godine proveli smo razmišljajući o 2021. godini. Napravili smo okviran plan svih pesama koje ćemo objaviti u 2021. godini mislim da će to biti dobra godina, izbacićemo mnogo više muzike u 2021. godini nego u 2020. i mislim da će se to svideti fanovima i nadam da se da ćemo konačno moći da isplaniramo turneju ili bar neke nastupe, to bi bilo sjajno.

Da li imate neku ideju koliko ćete pesama izbaciti, pročitao sam da ste pripremili četiri, pet…

Biće bar četiri ili pet novih pesama. Mislim da će ih biti i više, ali moramo da sačekamo i vidimo. Mislim da će se fanovima dopasti, jer ćemo imati duplo više pesama nego ove godine tako da je to dobra stvar.

Pretpostavljam da vam nedostaju turneje, ali šta vam je pružalo utehu tokom karantina? Šta vam je bio spas?

Rekao bih da nam je pomoglo to što smo vreme provodili kod kuće, jer smo mogli da živimo tinejdžerskim životom. Više vremena smo proveli sa prijateljima, što je bilo jako lepo, iako bismo voleli i da smo mogli da idemo na turneju. To je nešto što je stvarno bilo lepo ove godine, to što smo provodili vreme sa prijateljima i izlazili vikendom, uživali smo sa prijateljima, tako da su to neke stvari koje smo više iskusili tokom 2020. godine. Poreklom smo iz malog grada, tako da nema mnogo korone ovde…

Nema korone. O, zaista? Pa to je sjajno, to je dobro.

Ovde živi 800 ljudi, tako da nema korone. Savršeno. Svi su na sigurnom. To je najvažnija stvar.

Dakle, nisu vam nedostajali prijatelji, a ni zabava ove godine.

Ne, mogli smo da se viđamo na 2 metra razmaka, jer niko nema koronu ovde, ali i dalje smo morali da budemo sigurni i da pratimo pravila. Da se desilo da je neko imao koronu ovde, ne bi smo mogli da izlazimo i viđamo se sa prijateljima.

Početkom ove godine, promenili ste izdavačku kuću, pa ste objavili nove singlove. Složićemo se da je ova godina bila slatko-gorka… jer nije sve bilo loše a imali ste i priliku da se opet povežete sa porodicom, ali i sa fanovima na društvenim mrežama.

Da, to je istina. Mogli smo da budemo aktivniji na Instagramu jer smo bili kod kuće i imali smo više vremena, pa smo mogli da pričamo sa njima preko mreža, tako da je to bilo lepo. Kao što si rekao, u 2019. smo promenili izdavačku kuću promenili smo buking, i napravili plan za 2020. godinu, za veliku turneju i sve, i onda smo bili veoma tužni kad to nije moglo da se dogodi, ali nadamo se da ćemo to moći u 2021. godini.

Držimo palčeve da se vratite u Srbiju i Hrvatsku, jer se sećam da ste rekli da posebno volite hranu ovde.

Hrana je stvarno dobra i to je bilo super. Imamo jednog srpskog momka koji živi ovde i on nam je pričao da moramo da probamo srpski roštilj kada dođemo tu. Tako da nismo imali izbora sem da probamo.

Sledeći put kad budete ovde opet ćemo nešto smisliti, obećavam. Pretpostavljam da ste više fudbala igrali tokom ove godine, pošto ga volite.

Da, zaboravio sam da kažem da smo imali priliku da igramo mnogo fudbala, toliko smo igrali da smo imali priliku da se poboljšamo u igri, poboljšali smo se jer smo toliko vremena proveli kod kuće, tako da je to dobra stvar. Kada provodite toliko vremena kod kuće, dobro je da imate više od jednog hobija. Pevanje smo stavili malo po strani i radili smo i druge stvari. To je baš dobra stvar u vezi sa fudbalom, za nas.

Jeste li mislili da nekako povežete muziku i fudbal u budućnosti na neki način? Znam da je čudno, ali možda bi moglo da se izvede.

Pa, naš prioritet je muzika, ali fudbal je nešto što oduvek volimo da radimo ali muzika će uvek biti na prvom mestu. Želimo da budemo najbolji u tome što radimo, da budemo sve bolji i bolji. Kad god smo na turneji, imamo loptu i igramo fudbal i nekako imamo osećaj kao da smo kod kuće kada to radimo. To nam daje dobar osećaj. Lepo je imati oba.

Kada pričamo o muzici, da li imate izvođača ko vas inspiriše ovih dana? Sa kime biste želeli da ostvarite saradnju?

Ima ih mnogo. Meni se baš dopada Kid LAROI On je nov izvođač, kome sad baš dobro ide ali volim i Bruno Marsa, Jasona Derula, ima ih mnogo sa kojima bismo voleli da sarađujemo. Sa Jasonom smo već imali saradnju, on je baš dobar momak, zajedno smo sa njim bili na koncertu u Srbiji. Da, sećamo se tog koncerta, bilo je super. Odličan je momak. Ima mnogo dobrih izođača… Rihanna bi isto bila odlična.

Kad pričamo o koncertima, imali ste božićni koncert na nacionalnoj televiziji, pre nekoliko dana, gde ste prvi put nastupili sa vašom sestrom. To je bio pravi porodični skup.

Dva puta smo bili na nacionalnoj televiziji u nedelju dana i prvi put smo bili sami na sceni i pevali naše pesme, dok je drugi put sa nama na sceni bila naša mala sestra i to je bio poseban trenutak za nas jer je ovo bio prvi put da zajedno nastupamo na sceni, iako smo ranije pevali zajedno. Bio je to poseban trenutak za nas. Nadamo se da ćemo tako nešto moći uskoro da ponovimo. Bilo je lepo biti opet na sceni. Da, da, nadamo se tome.

Kakvi su vam planovi za Božić? Kako ćete ga proslaviti? Znam da su zabrane na snazi, ali hoćete li se okupiti sa porodicom?

Da, naravno, imamo mnogo porodičnih tradicija na primer, gledanje filmova, imamo neka takmičenja. Zapravo sam srećan što ću jesti sa porodicom. Uzbuđen sam i zbog… kako se kaže na engleskom… Ne, ne, ne, to je… Jedemo svinju O, da! Ne znam kako se kaže, ali je to tipična božićna večera u Norveškoj. Uglavnom smo najsrećniji što smo sa porodicom u vreme Božića i proslavićemo ga zajedno što je uvek dobra stvar, i zato smo baš srećni.

Da se vratimo na muziku na trenutak Možete li da nam kažete kada možemo da očekujemo nešto novo?

Marcus: Prilično uskoro. Biće brže nego što mislite. Oh! Hm… Moram da kažem da je to interesantno. Da! Nećete dugo čekati. … kao što ste prošle godine čekali.

Martinus: Psssst! Da, da, da… Vrlo je uskoro. Nećete dugo čekati.

Ko je brzopletiji od vas? Ko bi pre ispričao nešto novinarima, koje ne sme da kaže? Rekao bih da je to Martinus.

Marcus: Jaaa? Ja ne otkrivam toliko stvari, ti si taj… On je taj koji priča…

Martinus: Ma, on priča sve vreme tako da samo izgovara reči…

Marcus: Ne, ne, ne… Nikad ne razmišljam o tome šta izgovaram, samo kažem, ali ali nisam ja taj koji uglavnom govori gluposti.

Vidim da ste popularni na TikToku. Mi tek pravimo kanal. Možete li da nam date neke savete, šta da radimo, kako da privučemo pratioce?

Marcus: Pre svega, morate da pratite trendove. Radite stvari koje su u trendu na aplikaciji. Možete lako da se proslavite. Ne bih baš rekao lako… Pod broj 2, budite aktivni. Često objavljujte stvari, ne čekajte mesec dana da objavite nešto opet. Važno je i da objavljujete nešto što je smešno ili nešto sa čime ljudi mogu da se povežu. Ako imate talenat, pokažite ga ljudima.

Vi tu nemate problema, pošto možete da pevate, igrate fudbal, plešete … Hvala. Ukrašćemo vam neke od ideja.

Martinus: Kako se beše kaže „thank you“ na srpskom? Hvala? Jel tako?

Bravo, setio si se. Hoćete li učiti još srpskih reči? Znam da znate nekolicinu reči, ali da li ćete ih još učiti? Znamo neke srpske fudbalere, a sa njima je lakše pričati na srpskom tako da bi možda trebalo da naučimo… Mnogo naših igrača odlazi u nordijske zemlje da grade karijere… tako da mislim da definitivno treba da idete u tom smeru… a i mnogo naših trenera je svetski poznato tako da možda bi bilo lakše da se sa njima povežete na srpskom.

Martinus: Nekoliko puta smo sreli Nemanju Matića Vrlo je kulturan momak. Rekli smo mu da ćemo ga zvati kada sledeći put kada dođemo u Srbiju jer zna da imamo mnogo fanova tamo. Ispričao nam je da mu mnogo fanova šalje poruke na Instagramu i pišu mu da moramo da dođemo u Srbiju. Nadam se da ćemo moći da ga pozovemo kada se budemo vratili u Srbiju. Kada se vratite definitivno ćemo uraditi tako nešto.

Pitanje koji mnogi postavljaju jeste da li ste trenutno u vezi?

Ne.

Da li je to zbog korone ili se fokusirate na druge stvari?

Marcus: Dejtovanje i druge stvari dođu kad si spreman. Dođu prirodno. Ne trudim se da nađem devojku… desiće se kad se desi.

Martinus: Voleli bismo da imamo devojke, ali pretpostavljam da će to doći kad dođe. Ne brinite, i dalje ste mladi ali moramo sam to da pitam jer nam je DM uvek pun pitanja, kad god objavimo nešto o vama, „O moj bože, zaljubljena sam u njih“ Znam da se mnogo naših fanova raspituje kad imamo novi intervju, jer žele da znaju što pre.

Hoćete li to podeliti sa njima? Kad smo poslednji put pričali o tome, rekli ste mi da uglavnom objavljujete stvari koje su vam važne i za koje smatrate da će biti važne vašim fanovima tako da me zanima da li ćete podeliti da ste u vezi, kada budete bili?

Naravno. Reći ćemo ukoliko budemo imali devojke, ali na samom početku, možda ćemo morati da pričamo sa devojkom, da vidimo da li ona želi da to saopštimo, jer je to veoma važno. Ukoliko ona ne bude želela da to objavimo, i to je okej. Važno je da o tome pričaš sa devojkom.

Postoji li neki deo sveta koji želite da posetite kada se sve ovo završi?

Marcus: Ja želim da putujem svuda. Želim da imamo koncerte, da idemo na turneju. Možda Tajland, jer uglavnom tamo idemo na odmor.

Martinus: Uglavnom idemo u mesto blizu Pataje na Tajlandu. Nadam se da ćemo opet moći da idemo tamo. To bi bilo lepo. Ali, uglavnom bismo želeli da putujemo svuda po svetu i nastupamo.

Znam da trenutno nemate ni ideju, znam da ste imali veliku bazu fanova i u Aziji, da li ste razmišljali o koncertima tamo?

Martinus: Da, jer smo posetili Šangaj, i tamo smo upoznali fanove, što je bilo sjajno. Nadamo se da ćemo moći da se vratimo tamo jer tamo živi mnogo ljudi i zapravo imamo fanove, to je bilo sjajno za videti. Kada smo bili na Tajlandu, i tamo smo upoznali fanove, to je sjajno. Zaista želimo da idemo u Aziju.

Zanimljivo je i to što u Aziji nema tradicionalnih društvenih mreža kao ovde. To je zaista dobra stvar za vas. To znači da ste baš popularni tamo.

Jeste kul, fantastično je. Tužno je što se korona desila, jer nas drži daleko od fanova, jer nam je fantastično kada ih srećemo, želimo da im uzvratimo ljubav koju nam pružaju tako što posetimo njihovu zemlju i nastupamo za njih… Ali, moramo da čekamo, kao i ostali pevači.

Da li ste možda razmišljali o onlajn koncertu? Znam da volite da pevate na Instagram lajvu, i da to objavljujete redovno, ali mnogo umetnika sada nastupa onlajn, to jeste velika organizacija, ali da li ste razmišljali o tome?

Malo smo razmišljali o tome, ali nije isto kao kada nastupate uživo, Želimo najbolje za fanove Naravno da žele da nas čuju kako pevamo, tako da ćemo možda i morati to da uradimo. Sačekaćemo i videti. Mi se tome nadamo.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.