in

Little Mix ušle u istoriju na dodeli BRIT nagrada, zahvalile se Jesy i fanovima – ali i drugim ženskim grupama

Verovali ili ne, ovo je prva ženska grupa koja je osvojila nagradu za najbolju grupu

Uprkos tome što su ženske grupe vitalni deo muzičke istorije Velike Britanije, nijedna od njih nikada nije proglašena za najbolju grupu – sve do sada.

Grupa Little Mix proglašena je najboljom britanskom grupom na dodeli nagrada BRIT, održanoj 11. marta u Londonu. U konkurenciji su bili the 1975, Bicep, Biffy Clyro i Young T & Busey.

Devojke su se prvi put pojavile na događaju kao trojac, a u govoru su se zahvalile i nekadašnjoj članici Jesy Nelson, ali i drugim ženskim grupama.

„Zahvaljujemo se našim neverovatnim fanovima, naravno Jesy i našem sjajnom timu. Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Svedoci smo dominacije belih muškaraca, mizoginije, seksizma i manjak različitosti,“ počele su devojke.

„Ponosne smo što smo se održale zajedno, ostale na zemlje, okružile se jakim zemljama i sada smo glasnije nego ikada pre,“ počele su devojke govor. „Činjenica da nijedna ženska grupa nikada nije osvojila ovu nagradu dosta govori i zbog toga ova nagrada nije samo za nas već i za Spice Girls, Sugababes, All Saints, Girls Aloud, sve sjajne ženske grupe. Ovo je za sve vas,“ rekle su.

Na twitteru su im na pobedi brzo čestitale Spice Girls i Sugababes.

https://twitter.com/spicegirls/status/1392201503453106180

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *