Spencerova zvezda sija, ali ne tako sjajno

Prvi Oskar

Kristen Stewart je nominovana za Oskara za glavnu ulogu u filmu Spencer, kako je objavljeno tokom 94. godišnje nominacije, 8. februara. Stewart je nominovana u kategoriji najbolje glumice u biografskom filmu reditelja Pabla Larena.

Pored Kristen, nominovani su i Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye), Olivia Colman (The Lost Daughter), Penelope Cruz (Parallel Mothers) i Nicole Kidman (Being the Ricardos).

Uprkos tome što su tokom cele godine pobeđivali nacionalna udruženja filmskih kritičara i stekli status favorita od analitičara za najbolju glumicu. Zlatni globus je bio jedino veliko telo koje je nominovalo Stewart za njenu ulogu princeze od Velsa.

Nagrade Ceha filmskih glumaca, Nagrade kritičara i BAFTA odbacile su Spenserovu glumicu, što je izazvalo sumnju u njenu nominaciju za Oskara. Kristenina čast je jedina nominacija za Oskara za film u glavnoj kategoriji.

Spencer

Spenser prati Dajanu tokom trodnevnog vikenda 1991. dok ona boravi u kraljičinom imanju Sandringem u Norfolku, u Engleskoj, na božićnim svečanostima. Dok je tamo, ona se bori sa svojim mentalnim zdravljem i odlukom da prekine brak sa princom Čarlsom.

Po scenariju Steven Knighta, u filmu glume i Timothy Spall, Sally Hawkins i Sean Harris. Premijerno je prikazan u konkurenciji na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, Telluride i TIFF.

U izjavi u kojoj se navodi Stjuartova nominacija, predsednica i izvršna direktorka GLAAD-a Sara Kejt Elis proslavila je ovogodišnje istorijske nominacije za LGBTK. Istovremeno je pozivala Akademiju da „daje prioritet ulaganju i prepoznavanju kreatora i priča“ iz LGBTK talenata.

„Ovogodišnje nominacije za Oskara za uloge queer glumaca, uključujući Ariana DeBose i Kristen Stewart, kao i za moćne LGBTK priče u filmovima su postojale. One jasno podsećaju na mogućnosti koje postoje kod publike i kritičara kada Holivud ulaže u queer talente“, rekao je Ellis.“

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.