in

Konačno: Disney predstavio prvi biseksualni lik u animiranoj seriji

U pitanju je 14-godišnja Luz Noceda

U Diznijevoj seriji Sovina kuća (The Owl House) glavni lik Luz Noceda je biseksualna. Ovo će biti prvi otvoreno biseksualni lik u jednoj animiranoj seriji.

Serija koja je prvi put prikazana u januaru 2020. godine, prati 14-godišnju devojčicu, koja pronalazi vrata za čarobni svet i pokušava da ispuni svoj san da postane veštica dok boravi tamo.

U prvim epizodama Luz su privlačili dečaci, dok u nedavno prikazanoj epizodi “Enchanting Grom Fright” ona počinje da istražuje svoj odnos s devojčicom Amity.

U toj epizodi Amity kaže da ima osećanja prema Luz i da želi da je pita da ide s njom na matursko veče. Na maturi su sve vreme su plesale zajedno.

“Bila sam vrlo otvorena u nameri da u seriji imam kvir decu. Jako loše lažem, tako da bi mi bilo teško to samo da proguram u seriju”, rekla je ona i dodala da su se neki iz ekipe Diznija protivili ovoj ideji.

Ona je dodala i da je odbila zahteve iz te kompanije da ne predstavi biseksualne ili homoseksualne odnose u crtaću.

„Ja sam biseksualna! Želim da pišem o biseksualnom liku, dođavola! Srećom, moja tvrdoglavost dala je rezultate, i sada me Disney veoma podržava“, navela je na twitteru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *