Konačno: Disney predstavio prvi biseksualni lik u animiranoj seriji

U Diznijevoj seriji Sovina kuća (The Owl House) glavni lik Luz Noceda je biseksualna. Ovo će biti prvi otvoreno biseksualni lik u jednoj animiranoj seriji.

Serija koja je prvi put prikazana u januaru 2020. godine, prati 14-godišnju devojčicu, koja pronalazi vrata za čarobni svet i pokušava da ispuni svoj san da postane veštica dok boravi tamo.

U prvim epizodama Luz su privlačili dečaci, dok u nedavno prikazanoj epizodi “Enchanting Grom Fright” ona počinje da istražuje svoj odnos s devojčicom Amity.

U toj epizodi Amity kaže da ima osećanja prema Luz i da želi da je pita da ide s njom na matursko veče. Na maturi su sve vreme su plesale zajedno.

“Bila sam vrlo otvorena u nameri da u seriji imam kvir decu. Jako loše lažem, tako da bi mi bilo teško to samo da proguram u seriju”, rekla je ona i dodala da su se neki iz ekipe Diznija protivili ovoj ideji.

Ona je dodala i da je odbila zahteve iz te kompanije da ne predstavi biseksualne ili homoseksualne odnose u crtaću.

„Ja sam biseksualna! Želim da pišem o biseksualnom liku, dođavola! Srećom, moja tvrdoglavost dala je rezultate, i sada me Disney veoma podržava“, navela je na twitteru.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.