Ariana Grande prikuplja novac kako bi pomogla transseksualnim osobama

Na Dan vidljivosti transrodnih osoba, 31. marta, američka pevačica Ariana Grande prikuplja novac za organizacije koje štite i podržavaju trans zajednicu.

Na svom Instagram profilu Ariana je objasnila kako se udružila sa platformom Pledge, kako bi pomogla za prikupljanje sredstava. Pledge je kompanija koja prikuplja novac za organizacije koje pružaju direktnu podršku trans osobama u državama u kojima se usvajaju zakoni protiv transseksualaca. Arijana se nada da će prikupiti 3 miliona dolara za 18 organizacija.

„Molim vas, pridružite mi se u donaciji za fond koja nudi podršku organizacijama koje pružaju direktne usluge i zalažu se za prava trans mladih. Trenutno postoje stotine sramotnih zakona na čekanju u državnom zakonodavstvu koji ciljaju trans mlade i imaju za cilj suzbijanje njihovih prava. Ovo će obezbediti ključna sredstva organizacijama koje se zalažu za prava trans mladih. Molimo podelite i prevucite prstom da biste saznali više o tome gde tačno ide naš novac !!! ”, objavila je peva;ica na Instagram profilu.

Kako navodi NBC News, do 15. marta 2022. Godine je podneto 238 zakona protiv LGBTQ zajednice. Međutim većina ovih žalbi je usmerena na transrodnu omladinu. Oklahoma je nedavno postala 13. država u zemlji koja je usvojila zakon kojim se trans devojkama zabranjuje bavljenje sportom. Druge žalbe ciljaju na mogućnost trans osobama da pristupe zdravstvenoj zaštiti, odnosno žele da trans osobe koriste kupatilo koje je u skladu sa njihovim rodnim identitetom i još mnogo toga.

U tekstu za Teen Vogue, direktor za zastupanje i vladine poslove u The Trevor Project-u, Sem Ejms pisao je o veoma stvarnom uticaju ovih zakona.

„U poslednjih godinu dana više od polovine transrodnih i nebinarnih mladih ozbiljno je razmišljalo o pokušaju samoubistva, napisao je Ejms. „Razlog nije u tome što su ovi mladi ljudi inherentno skloni samoubistvu zbog svog identiteta, već u tome što su rutinski maltretirani i stigmatizovani. A, 85% transrodnih i nebinarnih mladih reklo je da su nedavne debate oko zakona protiv transrodnih država negativno uticale na njihovo mentalno zdravlje. Cilj dana vidljivosti transa nije pobeda (protiv zakona protiv trans transseksualaca), već koliko će mladih trans osoba doživeti dan sličan našem.”

Arijanina akcija prikupljanja sredstava će usmeriti novac ka organizacijama poput Black Trans Advocacy Coalition, Zebra Coalition, Transgender Education Network Of Texas, One Iowa.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.