Dešifrujemo poruke: 8 emotikona koje šalje kad mu se stvarno sviđaš

Slika govori hiljadu reči, a emotikon – bar još toliko! Kao da momke nije dovoljno teško pročitati, a oni na sve to koriste i razne emotikone.

Reči su poslednjih godina precenjene, a čini se da u zaborav lagano odlaze i skraćenice poput LOL, WTF, ITD… Na njihovo mesto dolaze emotikoni. Iako nam olakšavaju posao tokom tipkanja poruka, znaju da budu teški za dešifrpvanje. Zbog toga mi sada rešavamo taj problem – donosimo ti vodič kroz značenje ljubavnih emotikona!

1. Anđeo

Na prvi pogled nevin i sladak, a zapravo sve suprotno. Momci ga koriste kada žele da flertuju, a posebno kada bace neku bezobraznu foru – suptilno ti stavljaju do znanja da imaju i nevaljalu stranu, uprkos tome što su „anđelčići“. Ako ti dečko šalje ovo, jasno je da želi da budete više od prijatelja.

2. Opušteni osmeh

Kontekst je i ovde ključ. Momak ga koristi kada pozitivno reaguje na neku tvoju priču ili da ti kaže da mu je stalo do tebe. Emotikon predstavlja i opuštenost, mir. Koliko god je momcima teško da govore o emocijama, kada koriste „opušteni osmeh“, to znači da su spremni da se otvore i pokažu svoju nežniju stranu.

3. Zaljubljeni emotikon

Ovaj emotikon je najbolji saveznik stidljivih dečaka: ako ga tvoja simpatija često koristi u različitim kontestima, to znači da prema tebi oseća nešto zaista posebno.

4. Poljubac

Momci su škrti na rečima, pa će retko da ti priznaju da im se dopadaš i da žele nešto više od prijateljstva, ali pronaći će način ako to stvarno želje – virtuelni poljubac jedan je od načina. Ovako ti pokazuje da mu je stalno do tebe, ali da ne želi da pravi veliku famu oko toga.

5. Zlobno smeškanje

Naravno, ovo nije stvarno zlobno smeškanje, ali ovo je još jedan od dvosmislenih emotikona. Kada ti ga pošalje, poruka uglavnom ima preneseno značenje, pa moraš da otkriješ šta želi na osnovu konteksta u kome ga šalje.

6. Majmunčić s rukama na očima

Ovaj majmunčić prikazuje sramežljivost i nervozu koje dečko oseća kada razgovara s tobom. Možda će staviti ovaj emotikon kada ti daje kompliment ili te zove na dejt. Kakav god da je povod, njime ti jasno stavlja do znanja da mu tvoje mišljenje znači.

7. Namigivanje

Ovaj emotikon je verovatno najpribližniji realnoj životnoj situaciji. Momci ga stavljaju kada žele da budu zaigrani i zadovljivi. Ima situacija u kojima ga stavljaju kada se šale, pa moraš na osnovu konteksta da dešifruješ šta želi da ti kaže.

8. Srce

Okej, ovde je već sve jasno. Ovo je najbolji emotikon kojim dečko može da ti stavi do znanja da mu se sviđaš. Jasan je znak da sa tobom želi više od prijateljstva.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.