in , ,

LOVE!LOVE! WINWIN WTFWTF

Billie Eilish, Taylor Swift dominirali dodelom Grammyja, Beyonce ušla u istoriju

Sa osvojenim 28. Grammyjem u karijeri, Beyonce je postala umetnica sa najviše osvojenih nagrada ikada.

Taylor Swift sa saradnicima na albumu „folklore“ (foto: Grammy)

63. godišnja dodela nagrada Američke muzičke akademije, Grammy, održana je u nedelju uveče. Trevor Noah bio je domaćin ceremonije iz kongresnog centra u Los Angelesu, preko puta uobičajenog doma dodele nagrada u Staples Centeru.

Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.

Među izvođačima su se našli Bad Bunny, Taylor Swift, Dua Lipa, Cardi B i Megan Thee Stallion. Beyonce je vodila sa devet nominacija, a Sa osvojenim 28. Grammyjem u karijeri, Beyonce je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije ikada.

Taylor Swift odnela je kući možda najznačaniju nagradu: za album godine, folklore. Billie Eilish i njena numera Everything I Wanted  dobile su nagradu za muzički zapis godine.

Među ostalim značajnijim dobitnicima našli su se Harry Styles, čija je pesma Watermelon Sugar proglašena najboljom pop numerom.

Najbolji novi izvođač je Megan Thee Stallion, najboljim duetom proglašena je pesma Rain On Me koju izvode Lady Gaga i Ariana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

Kompletan spisak dobitnika pogledajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *