Billie Eilish pokazala telo kako bi poslala jaku poruku: pogledajte video

Poznato je da Billie Eilish nosi široku garderobu, kako bi stala na put objektivizaciji i skrutini kroz koju žena i ženska tela prolaze u medijima.

Mlada pevačica sada je poslala podjednako jaku poruku – pokazavši svoje telo.

Ovaj trenutak bio je potpuni šok za njene fanove, koji nisu mogli da veruju svojim očima dok su gledali jedan od najavnih videa na njenoj američkoj turneji, koja je počela koncertom u Majamiju.

U prelepo snimljenom videu, vidi se pevačica koja skida široku garderobu i ostaje sam u majici – istoj onoj u kojoj je kao tinejdžerka uslikana, a potom bila izvrgnuta podsmehu i seksualizaciji u medijima.

Nakon toga, skida i majicu i ostaje samo u brushalteru.

Billie je sama izabrala trenutak u kome će pozati svoje telo, naglašavajući istu poruku koju je slala i dok je telo sakrivala iza garderobe, dok je još uvek bila maloetnica.

Eilish je preuzela vlasništvo nad sopstvenim telom, seksualnosti i sama bira na koji način i kada će pokazati koji deo sebe.

Tokom videa, koji je pravo malo remek delo, čujemo i reči koje Billie recituje, a koje se odnose na percepciju javnosti koju kreiraju mediji.

„Ako nosim manje garderobe, ko odlučuje šta sam? Da li je moja vrednost zasnovana na tvojoj percepciji ili tvoje mišljenje o meni nije moja odgovornost,“ kaže ona u videu.

Ono što je ovaj trenutak učinilo još lepšim, jeste da je izabrala da ga podeli upravo sa fanovima, koji su joj vetar u leđa od početka karijere.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.