in

LOVE!LOVE! WINWIN SlatkoSlatko

Zendaya ušla u istoriju kao najmlađa dobitnica Emmyja za glavnu žensku ulogu u drami

Mlada američka glumica upisala se u istoriju sinoć

Zendaya prosto briljira proteklih godina, a kao šlag na tortu sada dolazi i priznanje za to!

Mlada američka glumica, kojoj su 24 godine, upisala se u istoriju sinoć, kada je dobila nagradu Emmy za glavnu žensku ulogu u drami, za tumačenje lika Rue u HBO seriji Euforija.

Ovim je Zendaya postala najmlađa glumica ikada kojoj je ovo pošlo za rukom. Ona je istovremeno i tek druga crna glumica ikada koja je osvojila glavnu nagradu za ulogu u dramu – pre nje ovo je pošlo za rukom Violi Davis za ulogu u seriji Kako se izvući sa ubistvom.

Prihvatajući nagradu, nekadašnja Disney zvezda pokazala je da je izrasla u sjajnu devojku i ambasadora različitosti, iskazavši poštovanje prema sudiji američkog Vrhovnog suda Ruth Rader Ginsburg, koja je umrla prošle nedelje, a pozvala je gledaoce da se prijave za glasanje na predsedničkim izborima.

„Znam da je ovo čudan trenutak za slavlje, ali želim da kažem da ima nade uz sve mlade ljude. Znam da naša serija ne deluje uvek kao dobar primer mladih, ali znam da za mlade ljude ima nade. Za sve moje saborce koji su na ulicama i bore se: vidim vas, divim vam se i hvala,“ rekla je ona.

Pogledajte trenutak u kome Zendaya osvaja nagradu: