‘Vampirski dnevnici’ su zvanično gotovi: Jedan Salvatore brat nije dobio svoj srećan kraj

(foto: The CW)

E pa vampiri, vukodlaci, veštice, dvojnici i hibradi, sinoć smo konačno odgledali poslednju epizodu jedne od najpopularnijih serija za tinejdžere ikada snimljenih. Vampirski dnevnici su dobili svoje epsko finale kakvo su zaslužili, a poslednja epizoda, savršenog naziva, It Was Feeling Epic, izazvala je u nama uzbuđenje, suze, smeh, ali i mir jer su naši omiljeni likovi dobili kraj kakav su zaslužili (paaa, skoro svi).

Pre nego što je počela poslednja epizoda, produkcija nam je spremila 2-časovni specijal Yours Forever, gde su nas podsetili kako je sve počelo i kako su naši voljeni likovi došli dokle su došli. A onda je bilo vreme za poslednje zbogom.

Kao što smo već saznali u proteklim epizodama, Katarine se vratila iz pakla i to samo kako bi se osvetila Stefanu i Damonu. Znate onaj predivan klip kada Elena ustaje i grli se sa Damonom? ‘Prvi susret Elene i Damona’? E pa, to nije Elena… Ne ne, Katarine je još jednom zaigrala maskembal i prerušila se u Elenu kako bi zavarala braću. Ali nije uspela. Damon ju je odmah provalio.

The myth the legend the baddest bitch of all – Katherine se vratila (foto: The CW)

Ali to ne znači da najozloglašenija vampirica nije osmislila prikladnu osvetu. Sakrila je Elenino telo i zarobila ga u srednjoj školi tako da niko ne može da je oslobodi dok ceo Mystic Falls gori u vatri. A da bi spasili svoj grad, jedan Salvatore brat mora da se žrtvuje. Iako je to trebalo da bude Damon, Stafon je pronašao način da spasi starijeg brata i žrtvuje sebe. Kao rezultat svega, Damon je postao čovek a Stefan je poginuo dok ga je vatra iz pakla gutala.

Ne, Stefan nažalost nije dobio svoj srećan kraj. Samo par sati nakon venčanja, morao je da napusti svoju ženu i ljubav života kako bi spasao Damona i Elenu, ali i kako bi svim prijateljima vratio svoj dom. Ali to ne znači da nije pronašao svoj mir. Nakon žrtve prvo se sreo sa Elenom, kako bi joj objasnio šta se sve desilo, a potom je krenuo ka svetlosti gde se ponovo sastao sa najboljom drugaricom Lexi.

Stefan je žrtvovao sebe kako bi spasio sve (foto: The CW)

A šta se desilo sa ostalim likovima? Caroline je prihvatila Stefanovu sudbinu i ispunila njegovu poslednju želju da od Salvatore kuće naprave školu za magičnu decu. Pored nje u školi rade i Alaric, ali i Elenin mlađi brat Jeremy. A možete li pogoditi ko je dao najveću donacio za ovu školu? Klaus! Steroline možda nisu dobili svoj srećan kraj, ali to samo znači da konačno imamo šansu za Klausa i Caroline. U ovom trenutku imamo samo dve opcije, ili će Candice Accola preći da glumi u The Originalsu, ili će napraviti posebnu seriju posvećenu ovoj školi (jer je kreatorka serije već napomenula da razmišljaju o još jednoj seriji posvećenoj jednom od likova).

Klaus je poslao emotivno pismo Caroline, a nama stvorio nadu da ćemo ih ponovo videti zajedno (foto: The CW)

Bonnie je konačno pronašla svoju magiju. Ona je ta koja je spasila Mystic Falls, po ko zna koji put. Kada se sve završilo, odlučila je da ispuni obećanje koje je dala Enzu i proživi neverovatan život. Već je bukirala karte za avanturističko putovanje Afrikom. Jednog dana, kada dođe vreme za to, ponovo će se sastati sa Enzom i dobiti ljubavnu priču kakvu zaslužuje. Ali ne pre nego što je pronašla način da prekine čaroliju koja je vezala Elenu za krevet. Ne samo da je spasila grad, već je uspela i da probudi najbolju drugaricu.

Bonnie je ponovo spasila grad (foto: The CW)

Elena i Damon sada konačno mogu da imaju život kakav su sanjali. Elena je završila medicinsku školu. Njih dvoje su živeli dug život, a kada je vreme došlo, Elena se vratila u kuću gde je odrasla, i gde su je čekali njeni roditelji, Jenna ali i John. A Damon? On se vratio u Salvatore kuću, gde ga je strpljivo čekao Stefan. “Hello brother“, to je rečenica sa kojom smo započeli ovo putovanje, ali sa kojom smo ga i završili.

Damon je konačno osvojio devojku i dobio svoj srećan kraj (foto: The CW)
Poslednja scena – Damon i Stefan u Salvatore kući (foto: The CW)

Damon, Stefan, Elena, Caroline, Bonnie, Enzo, Alaric, Matt, Taylor, Jeremy i ostali su nas već 8 godina zabavljali svojim neverovatnim avanturama. Timskim radom su uspeli da pobede najveće zlikovce ikada prikazanih na malim ekranima. Katerine, Silas, Kai, sirene pa čak i ni sam Ðavo nisu bili dovoljno jaki da pobede ovu ekipu. Sa njima smo se smejali i plakali, a sada smo se zvanično i oprostili.

Zbogom i hvala za poslednjih 8 godina.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.