U četiri oka: Odgovaramo na sva tvoja pitanja i nedoumice

Tu smo za tebe, nemoj da ti bude glupo da nam se obratiš. Potrudićemo se da ti razjasnimo nešto u šta nisi siguran/na ili da te posavetujemo na pravi način. Piši nam! Tvoj Teenstar!

Pre oko mesec dana, posvađala sam se sa najboljom drugaricom, počela je da se druži sa lošim društvom i da me zapostavlja. Ukazala sam joj na to, ali se izvikala na mene i od tada ne pričamo. Mnogo mi nedostaje, čak sam joj se i izvinila, putem pisma. Ali ništa. Stvarno više nemam ideju šta da radim. Previše mi nedostaje. Popustila sam u školi zbog toga što ne mogu da se koncentrišem na učenje jer stalno razmišljam o njoj. Poludeću. Molim vas recite mi šta da radim.

Draga naša, situacija koju si nam opisala, naizgled je samo bezizlazna. Kao prvo zapamti i najkomplikovaniji zapleti mogu dobiti srećan rasplet. Važno je da si sve uradila iz dobre namere, da zaštitiš prijateljicu. Međutim, to što si ti ocenila da je društvo sa kojim se ona sada druži sumnjivo, ne znači da je to zaista tako. Nama se čini da si se ti možda osetila ugroženom i zapostavljenom. Pribegla si razgovoru koji nije bio dobar po tebe, jer nisi naišla na razumevanje tvoje drugarice. Pokušala si da ispraviš učinjeno, ali željeni rezultati još ne dolaze. Naš savet je glavu gore, nasmej se, razvedri se, druži se sa dragim ljudima oko sebe. Pogledaj dobro koliko njih bi želelo da bude u tvom društvu. Ono što svakako moraš da uradiš je da popraviš ocene i nikako ne zapostavljaj školu. Pre svega naoružaj se strpljenjem i čekaj. Pokaži da život teče dalje i da si uvek otvorena za nova prijateljstva, ali i da prihvatiš stare prijatelje koji su te napustili. Pesimizam, očajanje i slična osećanja isteraj iz svog života. Svako treba  da se izbori za svoje mesto pod suncem, a preduslov za to je da veruješ u sebe.

Tvoj Teenstar

IMAŠ PROBLEM? Javi nam se porukom.

 

*na odgovore naših čitalaca odgovara profesionalni terapeut.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.