in

Stigla je parodija na Evroviziju u kojoj glumi Demi Lovato, ali i izvođači sa takmičenja

Evo ko je još u filmu

Film Evrovizija: Priča o Fire Sagi od juče je dostupan na Netflixu, a mi smo ga odgledali i – pomešana su nam osećanja.

Pre svega, verovatno nije bila najbolja ideja da film pišu ljudi koji o Evroviziji ne znaju mnogo (glumac Will Ferell, uprkos tome što tvrdi da takmičenje prati već 20 godina) ali ohrabruje činjenica da je producent filma Jon Ola Sand, koji je ujedno i producent Evrovizije svake godine.

Iako je u pitanju parodija na takmičenje, film deluje kao klasična komedija: pratimo priču o članovima grupe Fire Saga sa Islanda, Lars Erickssong (Ferrel) i Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) koji nisu najbolji izvođači, ali imaju jaku želju da odu na Evroviziju.

Ipak, stručni žiri zadužen za lokalno takmičenje na Islandu želi da na takmičenje pošalje Katiana Lindsdottir, koju glumi Demi Lovato. Nju možda nećete prepoznati odmah, s obzirom na to da sve vreme nosi plavu periku, a pojavljuje se u više navrata tokom filma.

Naravno, Demi ne ide na takmičenje već Fire Saga, a kako je do toga došlo i šta im se sve izdešavalo na putu do Edinburga, gde je nekako Evrovizija, saznaćete ako pogledate film.

U njemu se pojavljuju i evrovizijski veterani: švedski predstavnici Loreen i John Lundvik, Salvador Sobral iz Portugala, Anna Odobescu iz Moldavije, Bilal Hassani i Jessy Matador iz Francuske, Alexander Rybak iz Norveške, Jamala iz Ukranije, Elina Nechayeva iz Estonije, Conchita Wurst iz Austrije i izraelska predstavnica Netta.