Stigao je YouTube Rewind 2019 – i svi ga mrze

Svode se računi, kako se godina bliži kraju, a to znači i da je vreme za tradicionalni video YouTube Rewind. Video platforma objavila je godišnji pregled najtraženijih videa i kreatora prethodnih godinu dana, no reakcije na video nisu pozitivne.

Ako se sećate, ni prošlogodišnji YouTube Rewind 2018 nije prošao kako treba… zapravo, brzo je postao video sa najviše dislajkova u istoriji YouTuba. Možda smo zato pomislili da će YouTube ove godine uraditi nešto drugačije, posebno jer smo imali toliko YT drame širom sveta, ali… ne.

Umesto toga, dobili smo šestominutni klip koji se uglavnom fokusira na najlajkovanije spotove, poput videa Lil Nas X-a Billie Eilish. Rewindu se našao i video Shanea Dawsona o teorijama zavere, kao i ispovest Jamesa Charlesa, No More Lies.

„Prošle godine, napravili smo nešto što vam se nije dopalo. Zato, hajde da vidimo šta vam se dopalo ove godine. Zbog toga što ste vi bolji u ovome od nas,“ stoji u Rewind videu, no reakcije nisu bile dobre, ponovo.

Video trenutno ima čak 5 miliona dislajkova a komentatori ga nazivaju dosadnim. Ni tviteraši nisu bili nežniji prema YouTubu.

„Čini se da su ove godine igrali na sigurno i hteli da naprave video koji je toliko dosadan, tako da nemaš nikakav stav o njemu, jer su mislili da takav video niko neće mrzeti,“ kaže jedan tviteraš.

Ipak, bilo je i pozitivnih komentara. Mnogi smatraju da je video ove godine inkluzivniji i da je u njega uključeno više kreatora iz čitavog sveta, ali i onih koji su tek dobili priliku da prave sadržaj.

Šta vi mislite?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.