in

OMGOMG WTFWTF LOLLOL CryCry

Rita Ora priznala da je biseksualka: Koleginice osule paljbu na nju

Pevačica Rita Ora je ovog vikenda objavila novu pesmu Girls, u kojoj gostuju i pevačice Bebe Rexha, Charlie XCX i reperka Cardi B. U novom singlu, Rita otrkiva da je biseksualka.

Rita u novoj pesmi otvoreno preva o ličnim iskustvima koje je imala sa devojkama, priznajući da joj je inspiracila bila njena omiljena pesma I Kissed a Girl od Katy Perry. Deo teksta pesme glasi i: „Nekada samo želim da ljubim devojke, devojke, devojke/ Crveno vino, samo želim da ljubim devojke, devojke, devojke/ Nisam samo na jednoj strani, otvorenog sam uma, ja sam 50/50 i nikada to neću kriti“.

Iako je pesmu napisala sa namerom da postane biseksualna himna, popularne pevačice Hayley Kiyoko i Kehlani su osule paljbu na Ritu i njenu pesmu, uz optužbe da komercalizuje biseksualnost.

Hayley, popularna gej pevačica koja otvoreno peva o svojim ljubavnim vezama, je na društvenim mrežama između ostalog napisala i: „Ne treba mi vino da bih volela devojke. Volim žene ceo svoj život“, i „Ovakva pesma samo podstiče muški pogled, marginalizujući ideju žena koje vole žene“.

Pevačica Kehlani se takođe oglasila na društvenim mrežama gde je napisala: „Ne želim da budem TA osoba, ali bilo je mnogo neprijatnih citata i trenutaka. Bilo je štetnih stihova. Tačka“.

Nakon velike osude javnosti, oglasila se i Rita na društvenim mrežama gde je uputila javno izvinjenje svim članovima LGBT+ zajenice koje je njena pesma uvredila. Ona je u izvinjenju još jednom objasnila da je pesmu napisala na osnovu svojih iskustva i da je njom želela da javno otkrije svoju seksualnost i da zaista nije imala loše namere.