in

Profesori u Španiji nosili suknje u znak podrške zlostavljanom učeniku

Pošto razgovor nije pomogao, odlučili su da nose suknje

Manuel Ortega i Borja Velázquez ovih dana su ljudi o kojima priča ceo svet, a sve zbog postupka koji se isprva čini neobičnim, a zapravo je sasvim normalan.

Njih dvojica su, naime, celog prošlog meseca na časove dolazili odeveni u suknje, a razlog je vrlo važan: nakon što je profesor Manuel Ortega načuo da se jedna ekipa učenika ruga dečaku koji je nosio majicu s motivom japanskih anime likova, koristeći homofobične i rasističke fraze, došao je na ideju da svojim primerom pošalje poruku učenicima.

Pošto razgovor nije pomogao, odlučio je nosi suknju, u čemu mu se pridružio i kolega Borja Velázquez.

Kako je objasnio za El País, cilj ovog projekta bio je da se nasilnicima pošalje da mogu da se promene i da počnu da razmišljaju koliko reči bolje. Velázquez je na Twitteru objavio njihovu zajedničku fotografiju u suknjama, uz poruku da se u školi uče i poštovanje, različitost i tolerancija, i da svako ima pravo da se rodno izražava na način koji želi. Njegovu objavu podelila je na svom profilu i sama škola, navodeći da su razgovori i pozitivne promene svakako pokrenuti.

Iako sam čin nošenja suknji nije dovoljan, bitno je napomenuti da su otvorene mnoge teme o kojima je važno pričati i da rezultat nikako ne može biti loš.

1 komentar

Napiši nam šta misliš
  1. Nije što sam otaku, ali stvarno je taj način oblačenja lep i jedinsteven koji ide uz dušu osobe. Baš mi je žao dečka kog su maltretirali, i bravo za profesore ✌✌

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *