in

Ovo svi imamo u kući, a savršeno neguje vaše usne

Sigurno ste milion puta čuli i pročitali kako tokom zimskih meseci morate negovati svoju kožu, a između ostalog i usne kako ne bi ispucale i bile grube. Postoji mnogo saveta, skupih preparata, balzama, melema i krema da biste došli do pozitivnih rezultata. Međutim, postoji bolji način za negu vaših usana, pritom je jednostavno, jeftino, brzo i neverovatno efikasno.

Pre nego što vam otkrijemo „tajni sastojak“ koji smo sigurni da i ovog trenutka imate u kupatilu, imajte na umu da se ništa ne rešava danas za sutra i zato morate biti konstantni tokom cele sezone.

Druga važna činjenica je, zapravo, postupak koji garantuje nežne i mekane usne tokom zime:

1. Piling bi trebalo obaviti pred spavanje

2. Balzam za usne treba naneti nakon pilinga kako ne bi ispucale, imale crvene proreze od kojih imate neprijatan osećaj peckanja i suvoće.

Kao što smo pod brojem jedan označili piling, verovatno ste upoznati sa raznim tehnikama pilinga, od onih amaterskih do profesionalnih. Međutim, ono što je verovali ili ne bolje i od sredstva za piling nalik šećernoj pasti, peškira ili nežne četkice za zube su štapići za uši.

Pomislićete da su štapići isuviše nežni kao sredstvo za piling i da su zbog toga beskorisni u te svrhe, međutim, ovo je skoro idealan način za odstranjivanje mrtvih ćelija kože, a dovoljno nežan da ne ošteti epitel (što može biti slučaj ako preterate sa peškirom ili čestkicom za zube).

Pored toga, vatu možete koristiti i za blagi piling nežnog predela oko očiju koji zimi ume biti vrlo osetljiv i isušen toliko da ni korektor za tu regiju ne može biti od pomoći.