Ovo su znakovi da vam je potreban detoks od društvenih mreža

Garantujemo vam: detoks od društvenih mreža doći će vam bolje nego čitanje ovog članka.

Ako se baš sada spremate da probate da se odvojite od društvenih mreža – ili se pronalazite u nekoj od tačaka u nastavku, možda je vreme za pauzu od interneta.

Anksiozni ste bez telefona

Da li stalno osećate potrebu da proverite telefon? Šta kada primite notifikaciju: morate li odmah da otvorite Facebook ili Instagram? Imate li konstantnu potrebu da odmah pogledate novi video na TikToku? Da li ste u stanju da preživite bez da to učinite?

Ako vam se ovo dešava na dnevnom nivou, moguće da patite od anksioznosti odvajanja od društvenih mreža. Ako je to slučaj, onda  nema sumnje – potrebno je da što pre počnete sa detoksikacijom od društvenih mreža.

Poredite se sa ljudima na mrežama

Da li se upoređujete sa porodicom, prijateljima, pa čak i nepoznatim ljudima nakon što pogledate njihov profil na društvenim mrežama? Da li ste neprestano ljubomorni na ono što vidite i priželjkujete da ste oni jer im je „mnogo bolje u životu“? Da li se osećate kao da nemate dovoljno dostignuća u sopstvenom životu?

Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, možda je vreme da na kratko izbrišete sve aplikacije.

Važno je zapamtiti da niko nije savršen uprkos tome kako to može izgledati. Svi imaju loše dane. Međutim, retko ćete takve objave videti na mrežama, jer nije svako spreman na „lošu“ priču.

Stalno objavljujete šta radite

Postoje trenuci kada je fotografiranje i objavljivanje na društvenim mrežama zabavno. Izgledate dobro i uživali ste fotografišući se. Dodavanje takve fotografije na feed je super stvar. Međutim, ako ne možete da uživate u svakodnevnim stvarima, a da o njima ne pišete na mrežama, imate problem.

Ako vam ovo zvuči kao nešto što radite, vreme je za detoks: on će vas naučiti da uživate u trenutku punim plućima i cenite ono što se oko vas dešava bez potrebe da objavljujete to.

Slobodno vreme provodite na društvenim mrežama

Ponekad ne shvatamo koliko vremena izgubimo skrolujući po feedu. Kreatori većine društvenih medija to žele i uložili su milione kako bi razvili aplikacije kojima ćemo posvetiti sve naše slobodno vreme.

Međutim, ako vam svaki slobodan trenutak koristite da proverite šta se dešava na mrežama, morate otići na detoksikaciju. Vrlo brzo ćete shvatiti koliko slobodnog vremena imate i da ono odlazi na bezrazložno skrolanje društvenih mreža.

Detoksikacija će vam omogućiti da se usredsredite na sebe, hobije i budete prisutniji u svom životu u celini.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.