in

LOVE!LOVE!

Ovo su serije koje su dominirale dodelom Emmy nagrada 2020

Serije Naslednici, Schitt’s Creek i Nadzirači dobile najviše nagrada

Serije Naslednici, Schitt’s Creek i Nadzirači dominirale su ovogodišnjom dodelom nagrada Emi koja se zbog koronavirusa preselila u virtualni svet i odisala kućnom atmosferom, ponudivši zvezdama priliku da iz glamuroznih toaleta i smokinga uskoče u pidžame i trenerke.

HBO-ovo „Naslednici“, sočna priča o podelama u porodici medijskog mogula, osvojilo je nagradu za najbolju dramsku seriju, a Jeremy Strong za najboljeg glumca, za ulogu sina. Serija je dobila i nagrade za scenario i režiju.

Najveće iznenađenje večeri bila je dodela nagrade za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji 24-godišnjoj Zendayi, koja je u HBO-ovoj „Euforiji“ glumila tinejdžerku zavisnicu. Favoriti su bile Laura Linney („Ozark“) i Jennifer Aniston („Jutarnji šou“).

Schitt’s Creek dolazi iz Kanade i serija je koja je završena posle 6 sezona u junu ove godine. Govori o bogatoj porodici koja je prisiljena živeti u zapuštenom motelu, osvojio je najviše nagrada, devet, uključujući nagradu za najbolju komediju i one za glumu, dodeljene kanadskim zvezdama Catherine O’Hari, Eugenu Levyju, Danu Levyju i Annie Murphy.

Prvi put u istoriji Emija je komična serija u istoj godini ovenčana nagradama u svih sedam kategorija, kazali su organizatori.

HBO-ova distopijska drama „Nadzirači“, prožeta rasnim temama, dobila je nagradu za najbolju mini seriju i najbolji scenario.

Nagrađene su i Regina King, za glavnu žensku ulogu, policijske detektivke, i Yahya Abdul-Mateen II, za najbolju sporednu žensku ulogu.

Zbog pandemije nije bilo crvenog tepiha ni publike, a dodela se emitovala uživo na ABC-ju. Producenti su poslali setove s kamerama i mikrofonima svim nominovanima, rasutima širom sveta, a oni su sami birali kada će ih i gde publika videti.

„Čini se raskalašno i nepotrebno raditi ovakve stvari u vreme pandemije“, kazao je voditelj dodele Jimmy Kimmel.

„Ovo večeras nije važno, neće zaustaviti kovid, ni ugasiti požare, ali je zabavno, a zabava nam sada treba“, poručio je on.