Ovo su knjige koje će ove godine postati serije

Koja je razlika između filma i serije? Pojedini ljudi više vole serije, jer serije više pažnje posvećuju detaljima. Međutim, da li serija može svojim detaljima nadmašiti film ili knjigu?

Ovo su samo neke knjige koje će ove godine biti dostupne i adaptirane u TV serije.

Gospodar prstenova

Tolkin i njegov fenomenalni serijal o Gospodaru prstenova zaživeo je još u 20. veku. Prvi put na filmskom klatnu našao se 2001. godine, a uskoro će se pojaviti i u serijskom izdanju.

U jednoj rupi u zemlji živeo je Hobit.

Ovo je prva rečenica iz serijala knjige koja je učinila da zaživi jedan potpuno novi svet o Gospodaru prstenova. Odmah nakon Hobita nastala je i čuvena Trorova mapa. Serijal se sastoji od tri knjiga koji opisuje ovaj čudesni svet. Radnja serije prati događaje pre dešavanja u filmskom serijalu.

Razgovori sa prijateljima

Odmah nakon neočekivanog uspreha serije Normalni ljudi, još jedan roman Sali Runi dobiće svoju adaptaciju. Razgovori sa prijateljima je priča o studentima i o neočekivanoj vezi koja ih je zadesila.  Knjiga je o četvorouglu ljudskih odnosa sastavljen od dve mlade najbolje prijateljice i bračnog para.

Ulica svitnja

Jedna od knjiga koja je adaptirana u mini seriju jeste Ulica svitanja. Netflix najavljuje ove godine drugu sezonu. Radnja knjige vraća u 70-te, a glavni fokus su dve tinejdžerke koje postaju najbolje drugarice. U ulozi manje kul devojke našla se  Katherine Heigl i Sarah Chalke koja tumači ozbiljno kul devojku. Još na njihovom prvom susretu devojke postaju najbolje drugarice, a samim tim vremenom uprkos svojim prividnim suprotnostima one ostaju nerazdvojne. Prave pakt da ostanu najbolje drugarice zauvek i tokom trideset godina niko nije mogao da stane na put njihovom prijateljstvu, osim jednog dodađaja koji to isto  prijateljstvo stavlja na test.

Intervju sa vampirom

Knjiga Intervju sa vampirom je 1994. godine doživela svoju filmsku adaptaciju, a u glavnoj ulozi našao se Bred Pit. Horor, fantastika i triler glavne su karike od kojih je ovaj roman satkan. Ovo je zastrašujuća priča ispričana iz ugla vampira. Producent je Mark Džonson, dok je za scenario zadužen Rolin Džouns. U stvaranju serije će kao izvršni producenti i konsultanti pomagati i En Rajs, kao i njen sin, pisac Kristofer Rajs. Trejler za ovu seriju još uvek nije objavljen, te u nastavku teksta možete videti filmsku verziju.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.