Nova Harry Potter teorija: Dumbledore je zapravo zao?

Čak iako nisi fan Harryja Pottera i filmove gledaš „ponekad“ i „iz navike“, verujemo da znaš ko su glavni likovi i da ti je vrlo jasno ko su zlikovci, a ko dobri likovi u ovom serijalu.

Direktor škole Hogwarts, Albus Dumbledore, jedan je od najvećih čarobnjaka koji su ikada živeli na svetu, ali uprkos svojoj moći, čini se da mu ona nije udarila u glavu… ili zapravo jeste? Fanovi imaju novu teoriju koja će vam promeniti pogled na ovaj svet.

Pre nego što kažeš da nema šanse da je Dumbledore zlica i spletkaroš, pogledaj neke od razloga zbog kojih neki misle da jeste. Teorija ide tako daleko da neki tvrde da je upravo ovaj čarobnjak zapravo kriv za smrt Potterovih roditelja… no, idemo od početka.

Voldemor je oživeo zlo i znamo ga kao vrhovnog čarobnjaka zla, ali Dumbledore mu je navodno sličan. Prema teoriji, njemu je bilo u interesu da James i Lilly umru, da Sirius Black završi u zatvoru, kako Harry ne bi imao nikoga i kako bi ga poslali njegovoj rodbini. Tako je Dumbledore postao najvažniji lik u Harryjevom životu i neko ko se brine za njega.

Dumbledore, kao jedan od najvećih čarobnjaka ikada, dobro je znao da je jedini način da se porazi Voldemor – upravo Harry Potter, kako je reklo i proročanstvo. Po ovoj teoriji, morao je ukloni sa puta sve osobe koje su Harryju bile drage, kako bi zadobio njegovo apsolutno poverenje i postarao se da ga niko ne zaustavi u borbi protiv Voldemora.

Da su Harryjevi roditelji ostali živi i da Sirius nije otišao u zatvor, možda ne bi niti dozvolili da Harry bude toliko u opasnosti.

Iako je ovo samo teorija, nama zvuči vrlo realno – i ne bi nas čudilo da je potvrdi i J. K. Rowling lično!

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.