Oprez: Zbog ove 4 frizure te provereno boli glava

Sigurno te s vremena na vreme boli glava, ali to pripišeš umoru ili stresu zbog događaja sa prijateljima ili u školi. Ipak, nekad je razlog mnogo očigledniji nego što misliš.

Ukoliko nosiš neku od ove 4 frizure, moguće je da ti one izazivaju glavobolju. Svaka od ove 4 frizure možda izgledaju super na Instagram fotkama, ali znaju da ti donesu opasne zdravstvene probleme. Zbog toga dobro razmisli pre nego što ih sledeći put staviš na glavu.

Konjski rep

Ariana Grande stalno nosi konjski rep, pa joj je ova frizura pravi zaštitni znak, ali iako izgleda normalno, mnogo je problema sa njim. Što je viši, to mora da bude čvršći, a što čvršće zavežeš gumicu, to te glava više boli.

Ispod kose se nalaze osetljivi nervi koji, ako se jako nadraže, izazovu bol. Ako hoćeš da to izbegneš, zaveži ga labavije ili umesto gumice koristi maramu.

Rajfovi

Rajf je super modni dodatak, ali takođe mogu da ti izazovu bolove, posebno oni čvršći – ako ih dugo nosiš, on pritiska tvoje teme i čelo i tu ćeš osećati bol. Ako osetiš da te boli glava dok nosiš rajf, najbolje je da ga malo skineš i odmoriš glavu.

Velike pletenice

Velike pletenice koje su ispletene čvrsto, jedna su od frizura koja može da te zaboli. Bilo da nosiš jednu riblju kost, 2 pletenice ili bilo kakve druge koje su čvrsto napravljene, može te od njih boleti glava.

Kada su pletenice čvrsto upletene, one pritiskaju lobanju a sem bola, tako oštećuješ i kosu.

Ekstenzije

Sem što u većini slučajeva ne izgledaju lepo, ekstenzije koje se kače na tvoju kosu i upliću mogu da ti izazovu osećaj zategnutosti na glavi, a sve vreme ti vuku čitavu glavu na dole i samim tim nadražuju nerve. Pošto njih nosiš dugo, one ti najviše uništavaju kosu i zdravlje.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.