Novi skandal na pomolu: Scooter Braun prodao mastere Taylor Swift

Samo 17 meseci nakon što je njegova kompanija Ithaca Holdings pazarila izdavačku kuću Big Machine Label Group, kao i sve mastere u vlasništvu ove kuće, Scooter Braun rešio je da proda prava na mastere prvih 6 albuma Taylor Swift.

Još uvek je nepoznato koje kupac, ali Variety javlja da je u pitanju jedan investicioni fond, koji je za ovo dao 300 miliona dolara.

Poređenja radi, Braun je izdavačku kuću BMLG kupio za nešto više od 300 miliona od Scotta Borchette. Taylor je u ovoj kući bila do jeseni 2018. godine, kada je njen ugovor istekao, a novi je potpisala sa Universal musicom. Ovoga puta, posebna klauzula odnosila se na to ko je vlasnik master snimaka.

Taylor sada može da ponovo snimi pesme sa prvih 5 albuma, koje je izdala pod BMLG.

U prethodnim godinama, Taylor je oštro kritikovala Brauna, nazvavši ga nasilnikom, koji je oličenje „čoveka koji ima otrovne muške privilegije u muzičkog industriji.“

Tokom dodele nagrade Billboard Žena decenije, Swift je rekla da joj Scooter nikada nije ponudio da otkupi sopstvenu muziku.

„Scooter nikada nije kontaktirao ni mene ni moj tim pre kupovine, pa čak ni kada je objavljeno da je kupovina izvršena. Gotovo sam sigurna da je sigurno znao kako ću se osećati. Svi oni kojima je izgovor bio da je on „uvek bio fin prema njima“ govorim da je upravo to definicija otrovnih privilegija koje muškarci u muzičkog industriji uživaju. Ja samo postavljam validna pitanja u vezi sa umetnicima i njihovim pravima da poseduju sopstvenu muziku. I naravno da će on biti fin prema vama, kada imate nešto što on želi,“ rekla je tada Taylor.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.