Ne gubi sebe zarad veze: Kako da zadržiš svoj identitet

Čest je slučaj da neko uđe u vezu i da ih kao magijom nema. Srećni zato što su prijatelji našli nekog, ali isto tako ne možemo a da ne budemo tužni zbog gubitka prijateljstva. Međutim, ovo ne važi za svakog postoje i drugovi koji su u vezama i oni odvajaju vreme za druge ljude u svojim životima i ostvaruju ravnotežu.

Živimo ubrzanim načinom života te samim tim ne stižemo da ispunimo sve obaveze, ali odvajanje vremena za sebe, porodicu, prijatelje i romantične partnere je veoma važno kako se ne bismo udaljili jedni od drugih.

U vezi ste i promenili ste se?

Svi se menjamo tokom života i to je normalno. Međutim, nije uredu promeniti se u potpunosti I izgubiti sebe samo zato što ste u vezi. Ljudi polako prestaju da izlaze a svojim bliznjima, nezavisno od toga da li je to teretanasa drugaricom ili nedeljni izlasci na kafu sa sestrom.

Svi smo već čuli frazu: „Pitaću ga/nju pa ću videti šta će reći?“

Ne bi trebalo da se konsultujete sa njima pre nego što izađete ili da promenite ono što bi bio normalan nedeljni izlazak, ipak on/ona je samo vaš partner, a ne lični čuvar. Partner je novo poglavlje u našem životu, a njihova svrha jeste da ulepšaju naš život, a ne da nam skraćuju slobodu.

Balans je ključna stvar kako bismo našli vremena za naše bližnje

Nije lako postići balans i biti sa porodicom, prijateljima ili partnerom. Kako bi se postigao balans neophodno je da se vreme kvalitetno isplanira.

Pokušajte da razmislite kako biste se osećali kada bi vas neko koga volite, na koga se oslanjate odjednom vas odbacuje zbog svoje veze. Naravno da biste počeli da dovodite u pitanje sebe i svoju vrednost.

Iskreni razgovor

Ponekad pričanje i brutalna iskrenost mogu biti teški. Kako započeti razgovor? Budite empatični i osetljivi, jer su oni vaši prijatelji i samim tim već postoji uzajamno poverenje i poštovanje i iskoristite to za razgovor.

Uživajte u svojoj vezi, imajte tog romantičnog partnera i podelite svoju sreću sa bližnjim osobama. Međutim, ne dozvolite da veza upropasti i natera vas da izgubite sebe i duga prijateljstva.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.