Kako (NE) završiti vezu: 6 rečenica koje ne smeš da izgovoriš nakon raskida

Veza je divno iskustvo, skoro pa ga možemo nazvati i avanturom. Međutim, često ono što na početku deluje idealno nije tako do kraja. Kada veza dođe kraju, približavamo se raskidu.

Ali, i kad dođe do raskida, bitno je sačuvati makar malo dostojanstva. Zato nikako nemojte reći sledeće stvari…

Nikad te nisam ni voleo/volela

Ovo zaista može povrediti vašeg partnera i zaista ne bi bilo prijatno da ovo bilo kome kažete. Koliko god da vas je neko povredio, nemojte to reći. Zamislite kada biste vi to čuli od voljene osobe – bili biste potpuno skrhani. Ceo svet bi vam se srušio, a pogotovo zato što ste taj svet mogli videti u njegovim/njenim očima.

Ti si kriv/kriva za raskid

Veza se dešava između dvoje ljudi, krivice ima na obe strane i potpuno je nekorektno da jedna osoba bude prozvana na takav način. To nabija osećaj anksioznosti što takođe nije poželjno.

Ne želim više nikad da čujem za tebe!

Prvo, to definitivno nije istina. Čak i ako dođe do finalnog raskida, neće sva osećanja odmah utihnuti. Ukoliko zaista osećate to, onda vi niste ni voleli u toj vezi. Zato je i bolje što je završavate.

Znaš šta, jadan/jadna si!

Ako to pomišljate, ujedno spuštate i sebe. Zato što ste dozvolili da i vi sami „budete jadni“, jer ste u vezi sa „jadnikom/jadnicom“. Nije potrebno natrljavati sopstveno nezadovoljstvo na tuđ nos.

Ti si najveća greška mog života

Ova rečenica je možda i korektna kada je ponovite hladne glave nakon što sve utihne. Međutim, u svađi nije tako, zato što tako verovatno ne mislite. Zamislite koliko se osoba mizerno oseća nakon takvih reči upućenih njoj

Imam dugu/drugog i milion puta je bolji partner

Ukoliko makar malo razmišljate ovo vam neće izaći iz ustiju. Nema potrebe da dečku/devojci to natrljavate na nos. Ako ste već imali „rezervu“ onda niste ni trebali biti u toj vezi. Potrošili ste obostrano vreme ni na šta.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.