10 stvari koje treba da znaš o grupi BLACKPINK

Od kada su objavile prvu pesmu, BLACKPINK je već postala jedna od najpopularnijih grupa na k-pop sceni. Nakon neverovatnog uspeha njihovog singla Ddu-Du Ddu-Du, o njima se priča na celom svetu. Ovo je sve što treba da znate o njima.

Grupa se sastoji od četri člana

BLACKPINK je debitovao 2016. godine i ima samo četri člana. To su Jisoo, Jennie, Rose i Lisa. Rose i Jisoo su glavni vokali, dok Lisa i Jennie repuju u pesmama.

Svet su osvojile sa 9 pesama

BLACKPINK je uspeo da osvoji čitav svet sa samo 9 originalnih pesma. Prvi album su izbacili tek 2020. godine, a pre toga su izbacile i japanski mini album i tako se predstavili i njihovom tržištu.

Oni su najuspešnija ženska k-pop grupa ikada

Čim su izbacile pesme Boombayah i Whistle, BLACKPINK je brzo postao jedna od najpopularnijih ženskih grupa ove generacije. Međutim, singlom Ddu-Du Ddu-Du su zvaično ušle i u istoriju jer postali prva ženska grupa koja je debitovala 55. mestu Billboardove top liste. To je inače i prvi put da je ženka k-pop grupa koja ne peva na engleskom ušla u ovu listu.

Jannie i Rose tečno pričaju engleski

Rose je rođena na Novom Zelandu, a Jennie je tamo studirala par godina. To je velika prednost ove grupe jer na ovako mogu lakše da se povežu i sa stranim fanovima. Lisa sa druge strane tečno govori tajlandski, jer je rođena na Tajlandu i naravno korejski.

BLACKPINK dolazi iz jedne od Big 3 agencija

BLACKPINK je jedina ženska krupa koju je lansirala jedna od najuspešnijih agencija u Južnoj Koreji YG Entertainment u poslednjih 9 godina. Pre njih oni su predstavili 2NE1 još 2009. godine. Od ostalih poznatih grupa iz YG Entertaimenta, verovatno ste čuli i za BIGBANG ili iKON, a tu je i pevačica CL a do nedavno je deo njihovog tima bio i Psy.

Značenje imena

Ime BLACKPINK je osmišljeno tako da predstavlja želju akta da prevaziđe tipične precepcije ružičaste boje i pretvoriti je u simbol onoga što zastupaju: divne i talentovane žene koje su odlučne u nameri da dominiraju ovom industrijom.

Njihov fandom se zove BLINK

Fanovi ovih talentovanih idola se zovu Blinks. U pitanju je kombinacija početka i kraja njihovog imena – BLackpINK. Oni su vrlo posvećeni fanovi, što se da videti i uspehom koji su postavili na YouTubu, kada je pesma Ddu-Du Ddu-Du pregledana čak 36 miliona puta u prvih 24 sata!

Imaju svoju rijaliti emisiju

Kao i druge k-pop grupe i ove devojke imaju svoju rijaliti emisiju. BLACKPINK House za sada ima 11 epizoda, i prati članice grupe u raznim situacijama.

Prvi album su izbacile tek 2020. godine

Iako su bile najuspešnija ženska grupa u istoriji k-popa, devojke su album izbacile tek 2020. godine. Na njemu su imale saradnje sa Cardi B, Selenom Gomez i Lady Gagom, a album je dobro prošao na top listama širom sveta.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.