Jade Thirlwall progovorila o svojoj borbi sa anoreksijom

(foto: Instagram)

Život mlade Jade Thirlwall nije bio ni malo lak. Pevačica Little Mixa je progovorila o svojoj borbi sa anoreksijom u novoj knjizi Our World. Njeni problemi su počeli kada je imala samo 13 godina zbog napasnika u školi i smrti u porodici.

Moje mensturacije su prestale i stvar se otrgla kontroli, ali nisam marila šta će se dogoditi sa mnom. Bila sam toliko depresivna da mi je bilo bitno samo da nestanem“, rekla je u knjizi.

Njeni bližnji us pokušali da joj pomognu, ali bez uspeha.

„Anoreksija je nešto što te u potpunosti uništava, postala sam mnogo tvrdoglava. Svaki put kada bi neko pokušao nešto da mi kaže, u svojoj glavi sam mislila da su oni protiv mene“, objašnjava Jade, i dodaje da je shvatila koliko je njeno stanje ozbiljno tek kada su je hospitalizovali.

„Odlazak u bolnicu me je nateralo da shvatim kako to nije igra, bilo je nešto zaista ozbiljno. Pričali su sa mnom prilično strogo i jasno su mi rekli: ‘Uništavaš sopstveno telo a ako nastaviš tako, umrećeš’. To me je šokiralo u dovoljnoj meri da se promenim“, zaključuje ona, nadajući se da će njene reči dopreti i do drugih devojaka koje imaju iste probleme.

Anoreksija je zapravo odbijanje hrane koje može dovesti do ogromnog gubitka težine, praćenog hormonskim poremećajima, prvenstveno je bolest devojčica u adolescentskom uzrastu. Psiholozi smatraju da je ova bolest simptom psiholoških problema, da često može biti način da devojčice manipulišu roditeljima, ali i način da pokažu da ih nešto ozbiljno muči. Ovo je ozbiljan poremećaj ishrane koje mora na vreme da se leči, jer u suprotnom može doći do trajnih posledica.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.