Hrvatska predstavnica na Eurosongu, Albina, za Teen Star: Taylor Swift je ostavila trag na mene

Foto: Instagram

Još kada se Albina prvi put pojavila na sceni muzičkog takmičenja The Voice u Hrvatskoj, bilo je jasno: zvezda je rođena. Neposredno nakon prvog singla Imuna na strah, počela je sa pripremama za Doru, hrvatsko takmičenje za pesmu koja zemlju predstavlja na Eurosongu i – odnela je pobedu. Od tada je njen život u petoj brzini: takmičenje se bliži, a pripreme su intenzivne.

„Krenuli smo se pripremati odmah nakon završetka Dore, budući da postoji puno faktora kojima se trebalo posvetiti; od vokalnih vježbi, rada na koreografiji, održavanju kondicije, planiranju stylinga, vizualnog dijela… Smatram da je svaki dio nastupa izrazito bitan pa tim i ja nismo štedili energiju, svakom smo se segmetnu maksimalno posvetili od samog početka i taj tempo održavamo i sada,“ priča Albina za Teen Star.

Nezahvalno je pitati kakav rezultat očekuješ, ali ova pesma je zaista nešto drugačije kada je hrvatski izbor u pitanju.

Eurosong pratim od djetinjstva i velika je čast da uopće imam priliku sudjelovati na takvom natjecanju. Nadam se dobrom plasmanu i predstavljanju Hrvatske u najboljem mogućem svjetlu, a brojne pozitivne reakcije na “Tick-Tock” dodatan su mi vjetar u leđa da u Rotterdamu u te tri minute na pozornici dam sve od sebe. Moj tim i ja od samog početka vjerujemo u ovu pjesmu i svi jedva čekamo naš nastup.

“I found myself and I’m finally free from Your bad lovin’ and restraint” glasi jedan od stihova. Da li je u pitanju autobiografska priča o begu iz lošeg odnosa?

Iako tekst nisam pisala ja, imam vlastitu interpretaciju i kao temu stihova percipiram upravo to – odnosno odmicanje od toksičnih osoba.

Zbog čega si odlučila da jedan deo pesme otpevaš na hrvatskom?

Odmah smo bili jako zadovoljni idejom kombinacije dva jezika, dio teksta na hrvatskom jeziku nam je odmah zvučao efektivno. Znali smo da želimo na Eurosong s tom verzijom, a vrlo pozitivne reakcije publike nakon izvedbe na Dori to su nam i potvrdile.

Da li si preslušala pesme konkurencije, a posebno iz regiona?

Jesam, jako sam upućena, sve pratim i uživam u tome! Pjesme su raznolike i vjerujem da svatko od pratitelja Eurosonga može naći nekakvu pjesmu po svojem guštu.

Mnogi su tvoj stil pevanja uporedili sa Arianom Grande i Duom Lipom. Kakve su ti ambicije – gde su granice?

Ambicije postoje, no moja je karijera tek započela i preda mnom je još puno rada i truda. Glazba je moj poziv, ali mogu zamisliti i da jednog dana radim u struci; studiram engleski jezik i povijest te trenutno završavam četvrtu godinu fakulteta.

Da li je muzika došla kao nešto prirodno u tvom životu? Da li si od malih nogu znala da ćeš se baviti njome?

Ne bih rekla da sam oduvijek znala da se želim baviti glazbom, ali ljubav prema glazbi je oduvijek postojala, imala sam šest godina kad sam prvi put pjevala pred publikom i vjerujem da su moji roditelji već tada prepoznali koliko će mi glazba biti važna.

Postoje li izvođači koje si slušala tokom odrastanja, a koji su ostavili trag i uticali da na tebe kao umetnika?

Postoje, izdvojila bih Taylor Swift i Avril Lavigne, koje sam često slušala u tinejdžerskim godinama.

Potpisala si ugovor sa Universal Musicom. Pretpostavljam da si već počela da radiš na prvom albumu. Znaš li kako će on zvučati?

Još uvijek rastem kao glazbenica i otkrivam svoj zvuk. Prošle se godine nisam mogla zamisliti kako pjevam pjesmu kao što je “Tick-Tock”, a sad ne mogu zamisliti da izvodim samo balade.

Postoje li ljudi čija ti podrška u karijeri posebno znači?

Podrška mojih bližnjih, koji su u svakom trenutku bili tu za mene, čak i kad sam se prijavila na The Voice bez njihovog znanja! Čitavo me vrijeme bodre na najveći mogući način i neizmjerno sam zahvalna što su uz mene.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.