Intervju Sergej Pajić: O iskustvima želim da pričam kroz pesme

Sergej Pajić je već dobro poznato ime gen-z generacije: stasao je pred televizijskim kamerama u mladog umetnika, koji sebi krči put ka zvezdama. Njegov novi projekat nosi naziv Toksična i značaj je produkcijski pomak u odnosu na prethodne singlove. Kako nam kaže Sergej, numera odražava njegovu evoluciju.

„Imao sam težak period u životu i u tom momentu sam imao dve opcije, odustati ili napraviti nešto još veće. Odabrao sam drugu opciju i neprestano radio na svom izgledu i na svojoj muzici. Godinu dana smo radili na ovom projektu i nismo hteli bilo šta da objavimo dok ne bude gotovo. Zato su na viskom nivou i zvuk i video,“ priča on.

Očigledno je da u singlovima pokušavaš da publici otkriješ deo sebe. Možeš li da otkriješ više o ličnim iskustvima koja utiču na tvoju muziku?

Iako sam dosta mlad doživeo sam mnogo stvari, koliko i dobrih toliko i loših. Ne bih da pričam o tim iskustvima, radije bih da ih kroz moje pesme publika prepozna i shvati. Svakako drago mi je da sam imao i loših iskustava jer me i to nečemu naučilo. Iz tih iskustava takođe crpim inspiraciju.

Tokom leta si nastupio na nekoliko muzičkih festivala širom Evrope. Kakvo ti je bilo to iskustvo?

Tokom leta sam bio u prilici da nastupim na velikom hip-hop festivalu “CLOUT” u Varšavi. Ekipa iz Mascoma je predložila da nastupim u okviru programa Warnerovih artista iz ovog dela Evrope. Bilo je to fenomenalno iskustvo. Osećao sam se sjajno na bini.

Sergej Pajić foto Instagram

Po čemu se nastup na tako velikim binama razlikuje od intimnih prostora? Kako se u tim trenucima povezuješ sa svojom publikom?

Jednostavno volim da nastupam, bila to ogromna bina ili najmanja moguća, ja ću od sebe uvek dati maksimum. To publika prepozna i sa mnom uvek uživa u muzici.

Često te opisuju kao živopisnog, sirovog i autentičnog. Možeš li da nas sprovedeš kroz svoj kreativni proces – kako stvoriti numeru koja odgovara i tebi, ali i publici koja te prati?

Proces je dug i potrebno je dosta strpljenja da bi se napisala kvalitetna pesma. Ja ne pokušavam da pišem muziku da bi se nekome drugome svidela. Prvenstveno pišem da bi meni bilo dobro. A ako u mojoj pesmi publika uspe da se prepozna onda je uspeh zagarantovan!

Aktivan si na društvenim mrežama. Kako pronalaziš ravnotežu između deljenja svojih ranjivosti sa publikom i održavanja privatnosti?

Iskreno, do skoro nisam mogao da nađem ravnotežu i pričao sam stvari iz privatnog života koje su možda trebale da ostanu privatne, ali više tu grešku ne pravim. Sada javnost može da zna o meni samo onoliko koliko ja to dozvolim.

Sa samo 20 godina, prošao si kroz niz životnih događaja koji nose različite emocije. Kako se nosiš sa svime što život javne ličnosti donosi?

Svaki posao ima svoje dobre i loše strane, da ne volim ovakav život i posao siguran sam da ga ne bih ni započinjao. Svakako da ima dana kada ne želim da me iko išta pita, da ne moram da se pojavljujem nigde i to je sasvim ok. Trudim se da takvih momenata bude što manje jer je sve to deo posla i šou-biznisa.

Koliko TikTok utiče na to kakvu muziku želiš da stvaraš?

TikTok je glavna platforma za promovisanje muzike. Prije je to bio YouTube ali algoritam TikToka je mnogo bolji i mnogo omogućava mnogo veću porciju muzičara nego YouTube. Verujem da će jednog dana TikTok u potpunosti zameniti YouTube i svakako da ima uticaj što se tiče stvaranja.

U kom smeru želiš da se razvija tvoja karijera u narednim godinama?

Za početak, želim da kroz par godina napunim „Beogradsku arenu“, posle toga mi je plan da se baziram na strano tržište i pokušam da naš „balkanski zvuk“ i jezik „probijem“ u svetu. To su neke od mojih želja. Ne bih baš sve da otkrivam, bolje je da se iznenadite kada nešto vidite u narednom periodu što se tiče mene i mog rada a niste to očekivali.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.