#FreeBritney: Britney Spears odnela malu pobedu u borbi za sopstvenu slobodu

Sud u Kaliforniji doneo je odluku da dozvoli Britney Spears da proširi svoj pravni tim, čime je prvi put od 2008. godine dobila priliku da sama odlučuje o tome ko će njene interese zastupati pred sudom.

Pop zvezda rešila je da angažuje advokatsku Loeb & Loeb kako bi zamenila svog oca Jamieja u starateljstvu koje ima nad njoj, i nezavisnoj kompaniji “Bessemer Trust” poverila svoj novac.

Tom angažmanu suprotstavio se pevačicin otac, 68-godišnji Jamie Spears, koji skoro 12 godina odlučuje o bogatstvu i životu svoje 38-godišnje ćerke.

On tvrdi kako visoki advokatski troškovi “tope” bogatstvo pop zvezde koje se procenjuje na 57 miliona američkih dolara i da su nepotrebni. Naime, satnica toj advokatskoj kući iznosi 945 dolara, a kako Spears više ne nastupa, Jamie je naveo kako taj skupi angažman nije u interesu njegove ćerke.

PROČITAJTE: Sve o pokretu #FreeBritney za oslobođenje Britney Spears

Sud je bio drugačijeg mišljenja, pa je ovog puta stao na stranu Britney i uvažio stav njenog advokata Samuela Ingama, kojeg joj je dodelio sud. On je istakao da je ovo jedini način da čuje glas njegove klijentkinje, odnosno da je učini barem donekle ravnopravnom njenom ocu Jamieju.

Britney sa ocem nije mogla da se složi ni da li ročišta vezana uz njenu borbu da se reši očevog starateljstva budu otvoreni ili zatvoreni za javnost. Jamie je bio protiv, dok Britney smatra kako je u interesu javnosti, a i nje same, da taj postupak bude što transparentniji.

Jamie je inače staratelj ćerke od 2008. da bi u septembru prošle godine zbog narušenog zdravstvenog stanja starateljstvo privremeno prepustio menadžerki Jody Montgomery, koja je tu dužnost obavljala do januara 2020.

Britney je kroz sve ove godine nekoliko puta bila u psihijatrijskim ustanovama, što dobrovoljno, što prisilno – a uprkos tome uspela je da zadrži status jedne od najvećih zvezda današnjice, održi 4 turneje, izda 4 albuma i više od 4 godine nastupa u Las Vegasu.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.