in

LOVE!LOVE! OMGOMG LOLLOL WINWIN

Dobro ste pročitali. Taylor Swift zarađuje 500 hiljada dolara dnevno

Magazin Forbes objavio je danas listu najplaćenijih muzičarki na svetu. Na prvom mestu našla se Taylor Swift koja je u prethodnih godinu dana zaradila neverovatnih 185 miliona dolara.

To znači da je ona u prethodnih godinu dana zaradila nešto više od 500 000 dolara na dan, odnosno 21 hiljadu dolara na sat.

Većinu novca Swift je zaradila zahvaljujući turneji reputation, koja je razbila rekorde u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je zaradila 266 miliona dolara. Potpisala je i ugovor vredan „devet nula“ sa izdavačkom kućom Republic Records.

Na drugom mestu liste, sa gotovo upola manje novca, našla se Beyonce, čija svota od 81 milion deluje neverovatno u odnosu na Taylor. Većinu je zaradila zahvaljujući turneji On The Run II, na koju je išla sa suprugom Jay-Zijem, ali i dokumentarcu Homecoming, od koga je napravila i uživo album.

Rihanna je na trećem mestu, sa 62 miliona dolara. Iako album nije izdala godinama, odlično zarađuje od poslovnih poduhvata, među kojima je kozmetički brend Fenty beauty.

U prvih 10 našle su se i Katy Perry (57,5 mil), Pink (57 mil), Ariana Grande (48 mil), Jennifer Lopez (43 mil), Celine Dion (37,5 mil) i Shakira (35 mil).

Magazin Forbes je listu najplaćenijih muzičarki kreirao na osnovu zarada pre oporezivanja, od juna 2018. do juna 2019. godine. Brojke su dobijene na osnovu istraživanja Nielsen Musica, Pollstara, ali i intervjua i insajdera iz muzičke industrije – ali i samih zvezda.