Da li je svaka članica grupe BLACKPINK plaćena identično? Ovako stoje stvari

I ptice na grani znaju ko je i šta je BLACKPINK. Otkako su se 2016. godine pojavile sa singlom Boombayah, devojke su nas osvojile i pretvorile i BLINKSe.

Lista njihovih uspeha i dostignuća širi se iz nedelje u nedelju. Bile su prvi k-pop izvođač koji je nastupao na Coachelli, 2019. godine. Radile su sa svim velikim imenima svetske scene, od Dua Lipe, preko Lady Gage i Selene Gomez. Prvi album objavile su 2. oktobra 2021. godine, održale su onlajn koncert, snimile su i dokumentarac za Netflix i objavile koncertni film za bioskope.

Iz više izvora je potvrđeno da sve od devojaka zarađuju istu svotu novca. Sajt WealthyPersons.com piše da je cela grupa za godinu dana zaradi oko 24 miliona dolara, što bi značilo da svaka od devojaka sa sobom odnese oko 6 miliona dolara. Pretpostavka je da je ta svota umanjena za procenat koji YG Entertainment uzima za menadžment grupe.

Pored nastupa i pesama, grupa zarađuje i od unosnih ugovora koje ima sa raznim modnim brendovima.

Kao jedna od najpopularnijih ženskih grupi na svetu, Jennie, Lisa, Rosé i Jisoo imaju više novca nego svi mi zajedno. Sve to – puta hiljadu. Ali, koliko zaista novca imaju devojke iz grupe BLACKPINK i da li su Jennie, Lisa, Rosé i Jisoo plaćene isto?

Jennie – BLACKPINK

Bogatstvo: između 6 i 8 miliona dolara

Pored zarade koju dobija jer je u grupi, Jennie je imala kampanje sa raznim brendovima, između ostalog je radila za Chanel i Heru. Ona je i članica grupe koja je prva izdala solo singl: 2018. godine objavila je pesmu Solo. Uz sve ove dodatne poslove koje ima, pretpostavka je da na računu ima oko 8 miliona dolara.

Lisa – BLACKPINK

Bogatstvo: između 6 i 8 miliona dolara

I Lisino bogatstvo procenjeno je na između 6 i 8 miliona dolara. Pored toga što zarađuje kao članica grupe, ona je već neko vreme ambasador kozmetičke kompanije Moonshot, ali i kompanija Bvlgari, Celine. Imala je i sponzorske ugovore sa brendovima Adidas, AIS Thailand, Penshoppe i Samsung (kao i stale članice). Zahvaljujući svemu ovome, da se zaključiti da Lisa zarađuje više od 6 miliona dolara godišnje.

Rosé – BLACKPINK

Bogatstvo: između 6 i 8 miliona dolara

Pored svega što zaradi kao članica grupe BLACKPINK, Rosie zarađuje i zahvaljujući sponzorskim ugovorima koje ima sa različitim brendovima. Kozmetički brend Kiss Me uzeo ju je za ambasadora, a ima ugovor i sa kompanijom za proizvodnju igrica, Perfect World Entertainment. Njen najunosniji ugovor verovatno je onaj sa modnom kućom Yves Saint Laurent.

Jisoo – BLACKPINK

Bogatstvo: između 6 i 8 miliona dolara

Kao i ostale članice grupe, i Jisoo je svoju popularnost unovčila saradnjom sa različitim brendovima. Pre svega, poput Rose, i ona je predstavnica kozmetičke kompanije Kiss Me, a i ambasadorka je za Dior Beauty.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.