Cardi B politički aktivna, intervjuisala demokratskog kandidata za predsednika SAD

Foto: Promo

Retka koja javna ličnost u Sjedinjenim Američkim Državama je zadovoljna time kako državu vodi aktuleni predsednik Donald Trump. Zbog toga se sada zahuktava predsednička kampanja, a izbori za predsednika zakazani su za oktobar.

Među onima koji će podržati demokratskog kandidata za predsednika, Joa Bidena, nalazi se i reperka Cardi B, koja ga je intervjuisala nedavno.

Sa Bidenom je razgovarala o temama bitnim za sve amerikance: o zdravlju, rasizmu u Americi, besplatnom obrazovanju i smanjenju poreza, a kako je navela, najviše je zanima „besplatan koledž i zdravstveno osiguranje“.

Upitala je Bidena da li je svestan da ljudi žele da znaju da li visoko obrazovanje i zdravstvena zaštita mogu da dođu bez povećanja poreza.

„Da, može. A način da to postignemo je da činimo praktične stvari, poput toga da osiguramo da svi moraju da plate svoj deo. Recimo da nijedna koorporacija ne sme da plati manje od 15 odsto poreza. Ako ja postanem predsednik, svako ko ima porodicu koja zarađuje manje od 125 hiljada dolara godišne trebalo bi da ima besplatno obrazovanje“, rekao je on.

Foto: Printscreen

Cardi je istakala da joj se ne dopada Trump, da je konfuza i da ona oseća da je američka vlada konstantno laže.

Biden je istakao važnost glasova mladih ljudi, između 18 i 24 godina, ne bi li se Trump sklonio sa vlasti.

„Glasovi znače. Zato treba da nastavite da ljudima pričate o tome zašto treba da glasaju. Vaša generacija bi mogla da bude nosilac sledećih izbora. Mogli biste dramatično da promenite stvari ako bi izašli i glasali“, rekao je on.

Dobitnica nagrade Grammy istakla je da ju je strah za bebednost Afroamerikanaca u SAD, ali i bojaznima o sigurnosti njene dvogodišnje ćerke.

„Predrasude su opasne. One mogu da budu početak građanskog rata. One čini da ljudima bude neprijatno među drugim ljudima. Niko ne želi da se oseća kao meta. Niko ne želi neprijateljstvo. Svi žele, prosto, da budu to što jesu, da imaju tu svoju budućnost sa svojom decom, i da njihova deca imaju budućnost“, rekla je Cardi i dodala:

„To je sve… Mi samo želimo pravdu. Želimo da se osećamo kao Amerikanci“, rekla je Cardi.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.